Miha Dovžan z odličnim nastopom do novih točk

18.12.2021

Miha Dovžan je na zasledovalni tekmi napredoval za 20 mest in na 38. mestu prišel do novih točk svetovnega pokala. Polona Klemenčič je za malenkost zgrešila drugo zaporedno uvrstitev med dobitnice točk.

Polona Klemenčič  Foto: Sloski

V Annecyu še en fantastičen biatlonski dan. Odlične razmere in vzdušje. Prve so na progo šle tekmovalke, ki so se pomerile na 10-kilometrski zasledovalni preizkušnji. Nastopila je tudi Polona Klemenčič, ki je v četrtek na sprintu prišla do svojih prvih letošnjih točk. Na današnji tekmi ji tega žal ni uspelo ponoviti, saj je bila malce preveč nenatančna na strelišču. Na obeh postankih leže je morala enkrat zaviti v kazenski krog, nato pa je na prvem streljanju stoje 2x odtekla kazenski krog in še enega po zadnjem postanku stoje. Vse skupaj je bilo na koncu dovolj za 48. mesto. Do zmage je z dvema zgrešenima streloma prišla Švedinja Elvira Öberg, ki je imela tretje izhodišče iz sprinta. Iz trinajstega na drugo je napredovala domačinka Julia Simon. Tretja je bila sestra zmagovalke Hanna Öberg. 

Moška zasledovalna tekma je dva kometra daljša od ženske, tudi tukaj pa smo imeli enega predstavnika. Miha Dovžan ni imel najboljšega izhodišča, a je prikazal izjemen nastop. Zadel je 19 tarč od 20, napako je storil zgolj pri tistem zadnjem biatlonskem strelu. Ves čas je napredoval po lestvici navzgor, zadnji zgrešeni strel pa mu je odnesel še boljšo uvrstitev. Vseeno mu je uspelo napredovati za 20 mest in je s končnim 38. mestom osvojil nove točke svetovnega pokala. Na veliko navdušenje polnih tribun v Annecyu je izjemen nastop prikazal Quentin Fillon Maillet, ki je zadel vseh 20 tarč. Do zmage je prišel iz četrtega mesta po sprintu. Znova je bil drugi Rus Eduard Latypov, tretji pa Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen. 

Izjave po tekmi (mp3):

Andreja Mali: "Polona je inela danes odlično izhodišče. Razlike so bile majhne naprej in nazaj, zato si napak na strelišču ne smeš privoščiti. Še posebej ne leže, kjer se to toliko bolj pozna, stoje še lahko zgrešiš kakšen strel. Leže 1,1 je enostavno preveč, da bi obdržala to pozicijo. Preveč zgrešenih strelov na strelišču in na koncu 48. mesto. Za nami so štirje vikendi tekmovanj, sedaj potrebujemo malce počitka in potem nazaj na treninge. To je sedaj cikel za naslednjih 14 dni, prdvsem pri Poloni se bomo vrnili nazaj k bazi in nato priprava na naslednje tekme."

Polona Klemenčič: "Z današnjo tekmo nisem zadovoljna, preveč zgrešenih strelov. Tekaško mislim, da je bilo kar vredu, sem lahko držala ostale. Žal preveč zgrešenih strelov in rezultat je takšen kakršen pač je.  Res je dobro zopet tekmovati pred gledalci. Res je super vzdušje, ko greš mimo in potem navijajo zate. Upam da bojo tudi na naslednjih tekmah."

Miha Dovžan: "Z današnjim nastopom sem zelo zadovoljen. Škoda zadnjega biatlonskega strela, ker bi bil rezultat drugače še boljši. Vseeno sem napredoval za 20 mest in je to zelo dobra popotnica za naprej. V Oberhofu želim, da sprint naredim že bolje, da bom startal iz boljšega položaja, zasledovalno pa tako kot danes."

Janez Marič: "Današnja zasledovalna tekma je prinesla nove točke. Miha Dovžan je streljal skoraj popolno, škoda tistega zadnjega strela, ampak mislim, da moramo biti zadovoljni glede na izhodišče pred tekmo." Uradni rezultati dekleta

Uradni rezultati fantje

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov