Eva Urevc tretja v kvalifikacijah Dresdna, Vili Črv prvič med trideseterico

18.12.2021

S prologom v Dresdnu sta znova zelo uspešno opravili najboljši slovenski sprinterki, Eva Urevc in Anamarija Lampič, prvič v karieri se je v izločilne boje prebil Vili Črv.

Eva Urevc © GEPA

V kvalifikacijah za izločilne boje je na 1,3 km dolgi progi v prostem koraku Eva Urevc zasedla 3. mesto, 1,38 sekunde za zmagovalko Jonno Sundling s Švedske, druga je bila z 1,19 sekunde zaostanka Francozinja Lena Quintin. Anamarija Lampič je zasedla 6. mesto, zaostala je 2,25 sekundi za Švedinjo. Le ena sekunda je do izločilnih bojev zmanjkala letošnji debitantki Anji Mandeljc, ki je zasedla 37. mesto, debitantka med elito, Klara Mali, pa je na 59. mestu za prvo trideseterico zaostala dobrih šest sekund.

Veseli pa tokrat tudi pogled na rezultatsko lestvico v moški konkurenci. Vili Črv se je namreč prvič v karieri prebil med trideseterico najboljših, na 27. mestu je zaostal 5,82 sekund za najhitrejšim Norvežanom Haavardom Solaasom Taugboelom. Preostali trije naši so bili žal prepočasni za prvi letošnji nastop v izločilnih bojih. Miha Šimenc je z zaostankom 9,38 sekund zasedel 52. mesto, Janez Lampič je zaostal 10,33 sekund na 58. mestu, debitant Anže Gros pa je zaostal točno 16 sekund na končnem 78. mestu.

Izločilni boji se pričnejo ob 11.30 uri.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov