Miha Dovžan do zasledovanja

17.12.2021

V Annecyu so se tokrat na 10-kliometrskem sprintu pomerili fantje. Na jutrišnje zasledovanje se je uvrstil Miha Dovžan, ki je bil 58. Jakov Fak zaradi vnetih sinusov ni startal.


Miha Dovžan bo imel jutri še eno priložnost. Foto: Sloski

V Annecyu se dan ni začel z najboljšimi novicami za slovensko reprezentanco. Že pred začetkom sprinta je Jakov Fak sprejel odločitev, da na tekmi zaradi vnetih sinusov ne starta. Na progo so se tako podali štirje Slovenci. Prvi je bil na vrsti Klemen Bauer, ki pa ni imel svojega strelskega dne. 4 kazenski krogi, po dva na vsakem postanku, so bili preveč. Bauer je zasedel 90. mesto in na žalost že zaključil z nastopi v Franciji. Velikk bolje je kazalo Mihi Dovžanu, ki je bil drugi Slovenec na progi. 5 zadetih strelov leže in prvi trije tudi stoje. Nato pa žal dve napaki in dva kazenska kroga. Posledično velika izguba časa, a Dovžanu je z 58. mestom uspelo rešiti jutrišnji nastop. Prvič v svoji karieri je na tekmi svetovnega pokala brez zasledovalne tekme ostal Lovro Planko, ki je moral v tri kazenske kroge (1,2) in je končal kot 76. Alex Cisar je bil zelo dober na strelišču, edini od Slovencev je zadel vseh 10 tarč, a tokrat ni bil najhitrejši v smučini. Na koncu 83. mesto.

Do prve zmage v sezoni je prišel Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je zadel vse strele in je bil pričakovano tudi zelo hiter v teku. Eduard Latypov je za njim zaostal 7,2 sekunde, tretji pa je bil še en Norvežan Filip Fjeld Andersen. Tudi Rus in Norvežan sta zadela vseh 10 tarč.

Izjave po tekmi (mp3):

Miha Dovžan: "Danes mi žal ponovno ni uspelo strelsko, kot sem si zadal. Nastrelitev je bila zelo dobra in tudi streljanje leže. V stoje sem zadnja dva strela zgrešil, naredil sem dve napaki. To mi je vzelo veliko časa, a jutri je nov dan, da pokažem vse kar znam."

Janez Marič: "Današnji dan se že zjutraj ni začel najbolje. Jakov Fak je potožil, da ima težave z zdravjem in tako smo nastopili samo s štirimi tekmovalci. Prvi je šel na progo Klemen Bauer, ki se ni najbolje znašel na strelišču. Mihi Dovžanu je kazalo na lepo uvrstitev, pa je zgrešil zadnja dva strela, kar ga je popeljalo na 58. mesto. Od Lovra Planka s tremi zgrešenimi streli ne moremo pričakovati drugega, kot mesta izved 60, Alex Cisar pa je na strelišču opravil odlično, a je bil na progi prepočasen za uvrstitev na zasledovanje."


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov