DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zgodovinsko - Ema Volavšek v Ramsau do prvih stopničk za Slovenijo!

17.12.2021

Na 5. tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni je Ema Volavšek v avstrijskem Ramsau osvojila odlično 2. mesto, uspeh je dopolnila Silva Verbič z 10. mestom.

Zgodovinske prve stopničke za Slovenijo v nordijski kombinaciji © SloSki

Avstrijski Ramsau je gostil zadnjo tekmo svetovnega pokala v tem koledarskem letu za nordijske kombinatorke. Po skakalnem delu preizkušnje je prvič resneje v tej sezoni zadišalo po slovenskih stopničkah, saj je Ema Volavšek z 91 metri in 121,8 točkami zaostajala zgolj za nepremagljivo Norvežanko Gydo Westvold Hansen, ki je skočila 95 metrov, zbrala pa je 129,1 točk in je imela 29 sekund prednosti pred našo tekmovalko. Tretja je bila Japonka Juna Kasai z 88.5 metri in 31 sekundami zaostanka, odlična četrta pa še druga Slovenka na štartu, Silva Verbič, ki je z 88.5 metri in 118,9 točkami imela 41 sekund zaostanka za Norvežanko na vrhu.

Tekaški del na 5 km progi niti za trenutek ni ponudil dvoma, da Ema Volavšek ne bi prvič v karieri končala na zmagovalnem odru. Vseskozi je tekla pred Japonko Kasaievo, katero jo je v zadnjih nekaj sto metrih tudi gladko prehitela in v cilj pritekla na drugem mestu z zaostankom 46,6 sekund za Westvold Hansnovo. Japonka je na tretjem mestu zaostala 1:01,3 minute, Slovenija pa se tako veseli zgodovinskih prvih stopničk v svetovnem pokalu v nordijski kombinaciji! Verbičeva je v teku pričakovano nekaj izgubila, a vseeno s končnim 10. mestom prav tako vpisala rezultat kariere, v cilju je zaostala 2:13,3 minute za zmagovalko.

Izjave po tekmi

Ema Volavšek, 2. mesto

Gyda je nekako razred zase, čeprav sem bila danes na skakalnici že zelo blizu nje, tekaško pa tudi nisva zelo narazen, a še vseeno, je kar dobra. Všeč pa mi je, da sem bila močnejša od vseh ostalih. Vem, da konkurenca ni velika, a smo na visokem nivoju in se je vseeno potrebno zelo potruditi, če želiš biti dober.

Silva Verbič, 10. mesto

Skok je bil zelo lep, na nivoju, ki ga trenutno znam pokazati. Seveda so na skakalnici še precejšnje rezerve, upam, da bom to na naslednjih tekmah znala odpraviti. Tekaška forma se dviguje, rezerve pa so jasno ogromne. Upam, da že letos to odpravimo in potem v naslednjih sezonah, da bom pri vrhu tudi v teku.

Goran Janus, glavni trener

Od poletja smo verjeli, da bodo stopničke. Trdo smo delali. Zelo sem vesel za Emo in tudi Silvo, ki sta napredovali v skokih, tudi tečeta pa dobro. Na peti tekmi prve stopničke in upam, da se bo tako tudi nadaljevalo. Čestital bi rad celotni ekipi, poleg mene je tud Anže Obreza, ki je odgovoren za teke. Servis je bil odličen, za kar sta zaslužna Matic Košir in Marjan Jelenko, tud je Matjaž Polak za kondicijo ter fizioterapevtka Nastja Lanišek. Smo majhna, a aktivna skupina!

Svetovni pokal se bo v začetku januarja nadaljeval v italijanskem Val di Fiemmeju.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov