IBU junior: Mladinci odlično začeli sezono v Martellu

13.12.2021

V Martellu v Italiji se je ta konec tedna začela tudi sezona IBU junior pokala. Slovenski mladi biatlonci in biatlonke so prikazali nekaj odličnih predstav.

Toni Vidmar je letos najprej debitiral v svetovnem pokalu, sedaj pa se je izkazal na tekmi IBU junior pokala. Foto: Filippo Maddalin

V Italiji sta bila sprva na sporedu individualni preizkušnji v moški in ženski konkurenci, nato sta včeraj sledili še štafetni preizkušnji. Med vsemi slovenskimi biatlonci se je najbolj izkazal Toni Vidmar, ki je na individualni tekmi zgrešil zgolj dva strela izmed dvajsetih. Ob tem je bil tudi zelo hiter na progi. Na koncu je vse skupaj zadoščalo za odlično, a hkrati nehvaležno, četrto mesto. Vsi tekmovalci pred njim so zadeli en ali celo dva strela več, kar več kot potrjuje tudi odličen tekaški nastop Vidmarja. Ob Vidmarju so nastopili še Jaša Zidar, Matic Repnik, Pavel Trojer, Matic Bradeško, Mark Vozelj in Gašper Ožbolt, ki so bili prav tako zelo dobri. Najboljši med njimi je bil Trojer na 18. mestu, Zidar 29., Repnik 32., Bradeško 48., Ožbolt 69. in Vozelj 77. Pri puncah se je najbolj izkazala Kaja Marič s 17. mestom. Še boljšo uvrstitev so ji odnesli kar štirje zgeršeni streli (1,1,1,1). Zala Repe je bila 25. Klara Vindišar pa 28.

Včeraj je moška štafeta v postavi Matic Repnik, Toni Vidmar, Paverl Trojer in Jaša Zidar zasedla 8. mesto. Fantom se je obetala še boljša uvrsitev, saj so bili odlično na poti vse do zadnjega strelskega nastopa, ko je moral Zidar v tri kazenske kroge. Dekleta so v postavi Klara Vindišar, Kaja Zorč, ki se je v Italijo preselila takoj po nastopu na štafeti v Hochfilznu, Zala Repe in Kaja Marič končala še dve mesti višje kot moški kolegi.


Vsi rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov