Na razdalji brez točk za naši tekmovalki

12.12.2021

Po odličnih nastopih včeraj na sprintu v Davosu sta danes Anamarija Lampič in Eva Urevc tekmovali še na razdalji, kjer pa se nista vpisali med dobitnice točk.

Anamarija Lampič © GEPA

Za Anamarijo Lampič je bila danes na sporedu najmanj priljubljena preizkušnja, 10 km tek v prostem koraku s posamičnim štartom. Na progo se je podala brez velikih pričakovanj in je zato je tempo prilagodila trenutnemu počutju. Že po dobrih dveh kilometrih je zaostala pol minute, nato pa do cilja počasi izgubljala še nekaj časa in na cilju 10 km preizkušnje je imela minuto in 26,2 sekund zaostanka za današnjo zmagovalko iz Norveške, Therese Johaug. Na koncu je Lampičeva zasedla nehvaležno 31. mesto, 3,5 sekund za tridesetim mestom.

14,5 sekund je zaostala Američanka Jessie Diggins, 17,1 pa nosilka rumene majice, Švedinja Frida Karlsson. Eva Urevc je prvo letošnjo preizkušnjo končala na 49. mestu z zaostankom minute in 59,5 sekund.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič

Danes je bila kar težka tekma. Glede na to, da sem imela včeraj sprint, je bilo težko, noge so bile težke. Mislim, da sem vseeno odtekla solidno in sem zadovoljna. Vidi pa se, da smo bile vse sprinterke na kupu v 10 - 15 sekundah. Lahko rečem, da sem zadovoljna.

Svetovni pokal se bo prihodnji teden nadaljeval s sprinterskima preizkušnjama v Dresdnu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov