Prve stopničke v sezoni za Anamarijo Lampič - 3. mesto v Davosu

11.12.2021

Na tretji tekmi svetovnega pokala v sprintu je Anamarija Lampič v švicarskem Davosu pritekla na prve letošnje stopničke, ko je zasedla 3. mesto.

Na tretjem sprintu te sezone je Lampičeva prvič pritekla na zmagovalni oder © GEPA

Dopoldanske kvalifikacije so ponudile izjemne rezultate obeh Slovenk. Eva Urevc je bila najhitrejša med vsemi, Anamarija Lampič pa je zasedla 3. mesto. V četrtfinalu si je Urevčeva izbala prvo skupino ob domačinki Nadine Fähndrich, Čehinji Katerini Janatovi, Rusinji Nataliji Neprjajevi, Finki Katri Lylynperi in Norvežanki Ane Appelkvist Stenseth. V prvem izmed dveh krogov je Urevčeva narekovala ritem, v drugem pa jo je napadla domačinka Fähndrichova, ki je tudi dobila boj v prvi skupini, v zadnjih metrih pa jo je ugnala še Neprjajeva in Urevčeva se je znašla v čakalnici s časom 2:43,97, a na koncu je bilo to dovolj za uvrstitev med najboljšo dvanajsterico na današnji tekmi.

Lampičeva si je izbala tretjo četrtfinalno skupino ob Američanki Rosie Brennan, Francozinji Leni Quintin, Finki Jasmin Kahara, Poljakinji Izabeli Marcisz in Italijanki Caterini Ganz. Lampičeva je v prvem krogu tekla ob boku Quintinovi, v drugem pa malce dodala in se skupaj z lanskoletno zmagovalko, Rosie Brennan odpeljala od konkurentk in zanesljivo pritekla v polfinale.

Urevčeva je nastopila v prvi polfinalni skupini ob Fähndrichovi, Brennanovi, Maji Dahlqvist, ter Rusinjah Neprjajevi in Juliji Stupak. Naša tekmovalka je praktično do ciljne ravnine držala stik s konkurentkami, žal pa je tam zmanjkalo nekaj moči in je končala na 5. mestu ter na končnem odličnem 9. mestu na današnji tekmi.

Lampičeva je v drugi polfinalni skupini tekla od Norvežankah Tiril Udnes Weng in Matilde Myhrvold, Švedinjah Emmi Ribom in Anni Dyvik ter Italijanki Greti Laurent. Naša šampionka je vseskozi tekla v ospredju, tekmovalke so se razporedile šele na ciljni ravnini, kjer je bila Lampičeva celo najhitrejša in je v finale skočila z zmago pred Ribomovo.

V velikem finalu je Lampičeva nastopila ob Fähndrichovi, Wengovi, Brennanovi, Ribomovi in Dahlqvistovi. Slednja je odlično stopnjevala svoje današnje nastope in prišla še do tretje letošnje zmage, s tem je ponovila sijajen uvod v sezono na prvih treh tekmah, ki je do zdaj uspel le Marit Björgen in Petri Majdič. Druga je bila danes Fähndrichova, Lampičeva pa je zasedla končno sijajno 3. mesto in s tem pritekla do 10. stopničk v karieri, drugič je končala na 3. mestu!

Anamarija Lampič s širokim nasmehom © GEPA

Izjavi po tekmi

Anamarija Lampič, 3. mesto

Zelo sem zadovoljna, lahko kar vriskam. Zelo sem vesela, dosegla sem največ, kar sem danes lahko. Forma se počasi stopnjuje in gremo naprej!

Jutri bo v Davosu še tekma na razdalji v prostem koraku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov