DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Ema Volavšek na tekmi s skupinskim štartom osvojila 6. mesto

11.12.2021

Na tretji tekmi svetovnega pokala, tokrat  v vetrovnem estonskem mestu Otepää je Ema Volavšek zasedla 6. mesto, Silva Verbič pa je bila 18..

Ema Volavšek © GEPA

Na drugem letošnjem prizorišču tekem svetovnega pokala imajo organizatorji kar nekaj težav z izvedbo tekmovanj zaradi premočnega vetra. Včeraj je tako odpadel celoten program na skakalnici, danes pa se je začelo s tekaškim delom preizkušnje in sicer s skupinskim štartom. Na 5 km progi je bila od slovenske dvojice boljša Ema Volavšek, ki je v cilj pritekla s prvo skupino na 6. mestu in zaostankom 5,5 sekund za najhitrejšo Norvežanko Ido Mane Hagen, ki je ugnala Marte Leinan Lund in Nemko Cindy Haasch. Silva Verbič je z zaostankom 1:19,9 minute zasedla 21. mesto.

Skakalni del preizkušnje je močno zaznamoval spreminjajoč se veter. Verbičeva je s 74.5 metri končala na 18. mestu. Volavškova je pristala pri 78 metrih, kar je bilo na koncu dovolj za 6. mesto, s tem je izenačila rezultat kariere. Še tretjo tekmo je dobila Norvežanka Gyda Westvold Hansen, ki je skočila 94 metrov, druga je bila njena rojakinja Ida Marie Hagen s 85 metri, tretja pa Japonka Juna Kasai s 85.5 metri.

Izjava po tekmi:

Ema Volavšek, 6. mesto

S tekmo sem kar zelo zadovoljna, predvsem s tekom, mislim, da mi je šlo kar dobro. V skokih mi še malce manjka, a delam na tem in mislim, da bom kmalu pri najboljših. Nov format mi je bil všeč, tekla sem lahko z najboljšimi tekačicami. Res pa je ta format boljši za skakalke, ker so v teku manjše razlike in zato v skokih lažje napredujejo na rezultatski lestvici.

Jutri bo v Otepääju na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov