DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke pripravljene na svetovno prvenstvo

18.02.2013

[foto: Klemen Zibelnik]

Italijanski Val di Fiemme bo od 20. februarja do 3. marca prizorišče svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Na prizorišče bo odšla tudi močna slovenska reprezentance med njimi tudi skakalke. V Italijo bodo pod vodstvom Matjaža Triplata odpotovale Urša Bogataj, Špela Rogelj, Maja Vtič in Katja Požun. Proti prizorišču bodo vražje Slovenke odpotovale v torek. Trenutno je Katja Požun z angino obležala.

Primož Ulaga,predsednik SZS: "V zadnjih tednih je bil skakalni del zelo uspešen, kar kaže, da je prostor na Smučarski zvezi že kar malo majhen za novinarske konference. Veseli smo, da je odziv javnosti tako dober. Čestitke še enkrat. Želel bi, da nastope ponovite in ne dvomim, da bo prisotno zadovoljstvo tudi na svetovnem prvenstvu tako pri javnosti kot pri meni osebno. Večkrat sem že poudaril, da ste v poletnem obdobju dobro delali. Rezultati se kažejo čez celotno zimo. Napovedati medalje je zelo težko, ker je prostora vedno le za tri. Za medalje pa se poteguje kar lepo število športnikov. Srečno."

Barbara Kürner Čad,direktorica SZS: "Čestitke za zadnje rezultate skakalk na Ljubnem in skakalcev v Oberstdorfu. Letos imamo res odlične rezultate. Tudi kombinatorci so se že izkazali. Upamo, da bo tudi tekačem šlo bolje. Na svetovnem prvenstvu pričakujemo odlične rezultate in vam želim vso srečo."

Matjaž Triplat, glavni trener: "Na Ljubno je bila resnično fantastična kulisa. V vseh pogledih je bilo to najlepše organizirano tekmovanje za svetovni pokal. Na nedeljski tekmi sem resnično užival v skokih dekleta, za kar se jim zahvaljujem. Imamo še rezerve. Osredotočeni moramo biti na napake, ki jih moramo minimalizirati. Z enakim pravim pristopom bomo tudi nadaljevali sezono. Za Katjo verjamem, da se bo pozdravila. Katji se to na sezono dvakrat, trikrat zgodi, kljub vsem preventivnim ukrepom. Ekipa se je sestavila po kriterijih, ki so se postavili na začetku sezone. Podaljšali smo jih celo do konca japonske turneje, v upanju, da dobimo še peto tekmovalko, ki bi nadomestila kakšno v primeru nevšečnosti. V to ekipo verjamem. Cilji so enkrat do enkrat do šestega, enkrat do 12. in dvakrat do 30. mesta. Na ekipni mešani tekmi pa uvrstitev do šestega mesta."

Špela Rogelj: "Medaljo lahko dobijo le tri, zanjo pa se poteguje kar nekaj skakalk. Potrudila se bom. V kolikor bo medalja, bo super, drugače pa nekaj slabše, vendar bom zadovoljna. Vedno je lahko še boljše, saj se v mojih skokih še vedno pojavljajo napake, ki me oddaljujejo od super rezultatov. To bom poskusila odpraviti."

Urša Bogataj: "Na svetovnem prvenstvu pričakujem samo to, da bom normalno skakala. Podobno mi je letos že nekajkrat uspelo. V kolikor mi to uspe, bom zadovoljna."

Maja Vtič: "Od svetovnega prvenstva pričakujem, da mi bosta uspela dva dobra skoka. Kam me bo to pripeljala, bom videla na tekmovanju."


Fotogalerija: 18.02.2013, Novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik]

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov