Borut Meh: Finačna kondicija panoge je dobra

09.12.2021

Na mestu predsednika panoge smučarskih skokov in nordijske kombinacije je od minulega poletja naprej g. Borut Meh, ki je na tem položaju zamenjal g. Ljuba Jasniča. Slednji je na 19. redni seji Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo ob koncu julija sporočil, da zapušča svoj položaj, na katerega je bil ienova novi predsednik panoge, g. Borut Meh, s katerim smo se pogovarjali o delu v preteklih mesecih in o izzivih, ki prihajajo.

Borut Meh © BoBo

G. Meh, poleti ste na položaju mesta predsednika panoge smučarski skoki in nordijska kombinacija zamenjali dolgoletnega predsednika g. Ljuba Jasniča. Glavna naloga človeka na tem položaju je predvsem zagotoviti finančno stabilnost panoge. V kakšni finančni kondiciji sta omenjeni panogi na začetku zadnjega meseca v letu 2021?

Finančna kondicija je dobra. Seveda je tako, da nikoli ni tako, da ne bi moglo biti bolje, kar velja praktično za vsa področja, a če povem po pravici, se preveč ne smemo pritoževati. Seveda se je potrebno v prvi vrsti zavedati okoliščin, v katerih smo, saj časi niso rožnati. V teh časih sponzorji zelo premišljeno vlagajo v projekte, za svoj vložek želijo dobiti kar največ, kar je seveda razumljivo, a od vloženih sredstev res želijo kar najboljši produkt. Pri tem nam zelo pomagajo tudi naši športniki, ki so tako odlično začeli z zimsko sezono, kjer bodo vrhunec olimpijske igre.

Zapuščina dolgoletnega predsednika panoge, g. Ljuba Jasniča, je torej dobra?

Vsekakor. Zavedati se je potrebno, da naša panoga za normalno delovanje potrebuje okrog 2,5 milijona evrov. Proračun je sestavljen iz več virov, na drugi strani pa ne smemo pozabiti na razporejanje teh sredstev. Panoga je sicer organizirana vrhunsko. Potrebno se je zavedati, da mora delovati na najvišjem nivoju od vrha navzdol in zato, da to deluje, tako kot mora, že na vrhu mora imeti okrog 30 zaposlenih strokovnjakov svojega področja. Sistem je postavljen odlično, Državni panožni nordijski center v Kranju je odlična zgodba, rezultate tudi na najvišji ravni lahko vidite znova na začetku te zime.

Kakšen je pogled v prihodnost panoge, ki je slovenske navijače že tolikokrat razveselila? Kakšna finančna situacija se obeta panogi smučarski skoki in nordijska kombinacija?

Večina pogodb se vedno sklepa za olimpijsko obdobje, tako je tudi s temi, ki so v veljavi zdaj. Tudi zato je finančna kondicija panoge trenutno dobra. To obdobje pa se izteče s koncem aprila in jasno že zdaj načrtujemo aktivnosti za naprej. Ne samo, da bi radi zadražli vse trenutne podpornike, odprti smo tudi za nova sodelovanja. Največji izziv pa predstavlja trenutna globalna situacija, saj sponzorji za svoj vložek želijo vedno več in več. A naj poudarim še enkrat – rezultati športnikov so tisti, ki nam govorijo v prid in naš močan as v rokavu.

V mesecu januarju bodo volitve za predsednika panoge smučarski skoki in nordijsko kombinacijo. Kakšni so vaši načrti?

Lahko povem, da bom na volitvah kandidiral za predsednika panoge smučarski skoki in nordijska kombinacija. Imam cilje, željo in voljo, da na tej funkciji ostanem še naprej. A to na koncu ni odvisno od mene, ampak od Zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ki ga sestavljajo klubi. Torej, če bodo klubi želeli, da ostanem na tem položaju, me bodo podprli, če pa vidijo v kom drugem boljšo možnost, potem bodo podprli njega. Vsekakor pa sem pripavljen, da nadaljujem zgodbo, v katero sem prišel poleti. Menim, da imamo trenutno postavljeno odlično ekipo, ki dela zelo dobro in pravega razloga, da bi se to menjalo ne vidim.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov