DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Val di Fiemme močna skakalna ekipa

18.02.2013

[foto: Klemen Zibelnik]

Italijanski Val di Fiemme bo od 20. februarja do 3. marca prizorišče svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Na prizorišče bo odšla tudi močna slovenska reprezentance med njimi tudi skakalci. V Italijo bodo pod vodstvom Gorana Janusa odpotovali Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Peter Prevc, Jaka Hvala in Matjaž Pungertar.

Primož Ulaga,predsednik SZS: "V zadnjih tednih je bil skakalni del zelo uspešen, kar kaže, da je prostor na Smučarski zvezi že kar malo majhen za novinarske konference. Veseli smo, da je odziv javnosti tako dober. Čestitke še enkrat. Želel bi, da nastope ponovite in ne dvomim, da bo prisotno zadovoljstvo tudi na svetovnem prvenstvu tako pri javnosti kot pri meni osebno. Večkrat sem že poudaril, da ste v poletnem obdobju dobro delali. Rezultati se kažejo čez celotno zimo. Napovedati medalje je zelo težko, ker je prostora vedno le za tri. Za medalje pa se poteguje kar lepo število športnikov. Srečno."

Barbara Kürner Čad,direktorica SZS: "Čestitke za zadnje rezultate skakalk na Ljubnem in skakalcev v Oberstdorfu. Letos imamo res odlične rezultate. Tudi kombinatorci so se že izkazali. Upamo, da bo tudi tekačem šlo bolje. Na svetovnem prvenstvu pričakujemo odlične rezultate in vam želim vso srečo."

Goran Janus, glavni trener: "Po novoletni turneji so šli rezultati sunkovito navzgor. Stopničke so bile na vsaki tekmi. Te rezultate je potrebno spoštovati, potrebno je biti realen. Težko je zdržati ritem. Mi ga sicer držimo, zaradi česar fantom le čestitam. V letošnji sezoni smo presegel v pokalu narodov lanski rezultat. Letošnja sezona je najbolj uspešna v zgodovini smučarskih skokov. Tekma v Klingenthalu, kjer je slavil Jaka Hvala, je bila zelo težka. Pošteno povedano pogoji niso bili realni za vse. Lahko bi zmagal tudi kdo druga, vendar se je zmage veselil Jaka. Zmago ima v roki. Vsaka čast. Cilji za svetovno prvenstvo so naslednji. Na posamični tekmi na mali skakalnici eden do šestega mesta, enega do petnajstega in enega do tridesetega. Enaki cilji veljajo tudi za tekmo na veliki skakalnici. Na ekipni tekmi do petega mesta, na mešani ekipni preizkušnji pa do šestega mesta. Pričakovanja so visoka, želje imamo in se bomo borili."

Robert Kranjec: "Moji skoki so kar na visokem nivoju. Najprej mi je cilj tehnično pravilno izvesti skok. Če pravilno skačeš, daleč nese tudi na 90-metrski skakalnici. Na olimpijskih igrah sem bil tako recimo boljši na manjši skakalnici. Vedno je potrebno dobro nastopiti."

Jaka Hvala: "Tekma v Klingenthalu je bila zelo spremenljiva. Oba skoka sem naredili v letošnji sezoni že boljša. Sta bila dobra, vendar je bilo potrebno na tej tekmi imeti srečo. Tisti dan sem imel srečo. Pred samo tekmo nisem pričakoval zmage. Super. Apetitov pred svetovnim prvenstvom mi zmaga ni povišala, saj bom poskušal obdržati nivo skokov, ki sem jih prikazal do sedaj."

Peter Prevc: "Nemška turneja mi je dala nove ideje na kaj je potrebno med samim skokom paziti. Mislim, da lahko na svetovnem prvenstvu s to miselnostjo pridem zelo visoko. Najprej je potrebno pa seveda zdržati do tja ter skoke prenesti na manjši skakalnico."

Jurij Tepeš: "Na svetovnem prvenstvu upam, da bom približno tako skakal kot zadnji mesec. S tem bom zelo vesel."


Fotogalerija: 18.02.2013, Novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik]

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov