DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Wisli Cene Prevc na 6., rezultat kariere za Lovra Kosa

05.12.2021

Na posamični tekmi smučarskih skakalcev v poljski Wisli je Cene Prevc končal na odličnem 6. mestu, izvrsten pa je bil tudi Lovro Kos z rezultatom kariere, 8. mestom.

Lovro Kos je prvič v karieri skočil med elitno deseterico © GEPA

Na posamični tekmi smučarskih skakalcev v Wisli je nastopilo vseh šest Slovencev, ki so nastopili v petkovih kvalifikacijah. Žal je bil v prvi seriji diskvalificiran Domen Prevc, preostala peterica pa se je zavihtela do novih točk svetovnega pokala. Cene Prevc je bil sijajen 4. po prvi seriji s 121 metri in 121,8 točkami, Timi Zajc je bil 12., skočil je 118.5 metrov in zbral 113,5 točk, sledil je Anže Lanišek na 15. mestu s 115 metri in 112,4 točkami, Lovro Kos je bil na 20. mestu po doskoku pri 119 metrih in zbranih 108,8 točkah, Peter Prevc pa je bil na 25. mestu s 115.5 metri in 106,3 točkami.

Vodil je Avstrijec Jan Hörl s 121 metri in 123,4 točkami pred rojakom Stefanom Kraftom, ki je skočil 120 metrov in zbral 123,1 točk, tretji je bil Norvežan Marius Lindvik s 122 metri in 122,4 točkami.

V finalni seriji je Peter s 119.5 metri in 225,4 točkami napredoval na končno 21. mesto. Kosu je uspel odličen skok, dolg 128 metrov, 240,3 točk pa ga je popeljalo vse do končnega sijajnega 8. mesta. Lanišku žal tudi finalni skok ni najbolje uspel, doskočil je pri 119 metrih, z 235,1 točkami pa je tekmo končal na 13. mestu. Zajc je s 115.5 metri in 232,8 točkami končal na 16. mestu. 

Žal se napad na prve stopničke v karieri ni izšel Cenetu. V seriji kratkih skokov je pristal pri 116.5 metrih, 241,6 točk pa je bilo dovolj za še vedno odlično končno 6. mesto. Prvič v karieri je zmagal Hörl s 128 metri in 261,9 točkami pred Lindvikom, ki je skočil 124 metrov in zbral 255,2 točk, tretji je bil Kraft s 123 metri in 253,6 točkami.

Izjave po tekmi

Cene Prevc

Blizu, a še vedno daleč. Skok in rezultat, karkoli je med 30, sem vesel. Finalni skok sem mislil, da se dobro počutim, želel dodati še kakšen centimeter, a sem na koncu odbil deset metrov. Mi je pa všeč, da sem takoj v izteku to začutil, vedel sem za kaj se je šlo, to mi je potrdil tudi Robi, da sem prav čutil. V skokih je to, da se čutiš že skoraj vse rešeno in lahko grem mirno naprej.

Lovro Kos

Res je, da sem v prvih serijah še malce zategnjen, želim malce preveč sam od sebe. V finalu, ko vidiš, da si notri, pa je vse malce lažje. Razlika v finalu je bila res ogromna že takoj čez prelet vidiš kako visoko si. Nato le še uživaš, ko vidiš, da bo šlo. Pred Klingenthalom bi rad na treningu stabiliziral te skoke, nato pa na tekmi želim znova prikazati takšne skoke in to bo to.

Anže Lanišek

Bilo je malo bolje, a ne dovolj za to, kar pričakujem in si želim jaz. Ne morem biti čisto zadovoljen s tem vikendom. Včerajšnja prva serija mi je malce vzela samozavesti. Enostavno po tem nisem bil več enak kot prej, pred vikendom. Še na treningu in v kvalifikacijah sem bil čisto v redu. Potem je vse zbledelo. Danes je bila poskusna serija sicer spet boljša, a tako pač je. Skoki so šport zunaj. Potrebno bo malce premisliti in nato iti naprej v Klingenthal.

Timi Zajc

S skoki sem zadovoljen, skačem lepo. Danes je bila res tekma kratkih skokov. Gremo dalje, komaj čakam naslednji teden, ko bo na sporedu znova malo večja skakalnica. 

Peter Prevc

Zame je bilo kar zahtevno, skoki niso bili tako dobri, da bi me nagrajevali z dolgimi daljavami. Če ni lepih daljav, ni tudi osebnega zadoščenja. Finalni skok je bil najboljši tu, a če ni daljave čez 125 metrov ne moreš imeti osebnega zadoščenja. Od petka naprej se je to dogajalo in z grenkim okusom v ustih se odpravljam v avto proti domu.

Robert Hrgota, glavni trener

Zdi se mi, da morda kakšno skakanje ni bilo na nivoju prejšnjega vikenda, a konkurenca je tako na kupu, da odloča vsaka malenkost. Sploh če tekma, tako kot v Wisli, kar se tiče razmer, da skačejo vsi v isto luknjo, če se komu malo posreči ali obratno, smo hitro nekaj mest razlike. Skupeh vseh detajlov, ki se niso izšli. Smo zadovoljni, a vemo, kam spadamo. To me veseli za naslednje vikende. Umiriti je potrebno glavo, zdaj bomo kakšen dan več doma. Umiriti se, da bo potem čimveč teh detajlov, ki bodo šli v našo korist.

Karavana se prihodnji teden seli v nemški Klingenthal.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov