Ilka Štuhec na drugem smuku 16., do točk tudi Maruša Ferk

04.12.2021

Drugi smuk za ženske v Lake Louisu je potekal v veliko težjih vremenskih pogojih, slovenski smučarki pa sta kljub temu izboljšali svoji uvrstitvi. Ilka Štuhec je bila danes tako 16., Maruša Ferka pa 25.

Ilka Štuhec v cilju drugega smuka v Lake Louisu. Foto: Gepa

Nebo nad progo v Lake Louisu je bilo oblačno in vidljivost je bila slaba. Ilka Štuhec je imela startno številko dve. Smučala je zelo podobno kot včeraj, na progi ni storila večje napake, a v cilju je zaostala za Nemko Kiro Weidle, ki je utvorila tekmo. Njen skomig z rameni v cilju je povedal vse, saj ni točno vedela, kje je izgubila dragocene stotinke, ki so jo ločile od še boljše uvrstitve. Štuhčeva je na koncu zasedla 16. mesto, tako kot včeraj, pa si je tudi danes mesto delila z Norvežanko Ragnhild Mowinckel. Obe smučarki sta na progi za zmagovalko zaostali za dve sekundi in 19 stotink. Druga slovenska predstavnica Maruša Ferk je nastopila s številko 39. Smučala je bolje kot včeraj in cilj je prečkala z zaostankom +2,74, kar je pomenilo končno 25. mesto in prve točke v sezoni.

Drugo zmago v dveh dneh je slavila Italjianka Sofia Goggia, ki je tokrat konkurenco prehitela za 84 stotink sekunde. Duruga je bila Američanka Breezy johnson, tretja pa Švicarka Corinne Suter, ki je zaostala 98 stotink.

Maruša Ferk je prišla do prvih točk v sezoni. Foto: Gepa

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: "To še vedno ni vožnja, ki sem jo sposobna prikazati na treningih. To je po eni strani super, po drugi pa mi ne pomaga kaj dosti, če tega ne znam pokazati tudi na tekmi. Sama proga je bila danes v veliko boljšem stanju kot včeraj. Bila je sicer slabša vidljivost in na nekaterih mestih je bila proga precej bolj nemirna, a sneg je bil v veliko boljšem stanju. Kar se pa tiče uvrstitve na treningu, je to zgolj trening. Te vožnje so vseeno hitrejše od tiste, ne gre za neke neizkoriščene rezerve."


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov