DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Bogatajeva drugič zapored na stopničkah, vse Slovenke med 15 najboljših

04.12.2021

Na tretji posamični tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalk je vseh šest Slovenk končalo med najboljšo petnajsterico, najboljša pa je bila Urša Bogataj na izvrstnem 3. mestu.

Urša Bogataj je drugič zapored skočila na zmagovalni oder © GEPA

Tretjo posamično preizkušnjo svetovnega pokala je skakalkam prinesel olimpijski Lillehammer. SKozi včerajšnje kvalifikacije se je uvrstilo vseh šest Slovenk, tudi v prvi seriji pa so bile vse uspešne in so se zvrstile do 20. mesta! Najboljša je bila Urša Bogataj s 95.5 metri in 141,4 točkami na tretjem mestu, vodila je Nemka Katharina Althaus s 96 metri in 145,3 točkami pred Marito Kramer s 95 metri in 143,4 točkami. Peta je bila Nika Križnar s 95 metri in 129,6 točkami, Ema Klinec, ki je prvič na tekmi skakala v rumeni majici, je zasedala 7. mesto z 88 metri in 128,3 točkami, najboljšo deseterico je zaokrožila Jerneja Brecl s 95.5 metri in 125,0 točkami. Nika Prevc je pristala pri 91 metrih in je s 119,7 točkami zasedala 13. mesto, Špela Rogelj pa je s 87.5 metri in 113,4 točkami zasedala 20. mesto.

V finalni seriji je najprej zelo dober skok uspel Rogljevi, ki je skočila 85.5 metrov in z 220,5 točkami napredovala na končno 15. mesto. Tik pred njo je po slabem finalnem skoku, ki se je končal pri 80.5 metrih končala Breclova z 221,0 točkami. Sijajna je bila v finalu s 87 metri Prevčeva, 228,9 točk pa jo je popeljalo vse do 11. mesta in novega rezultata kariere. Žal ni bila preveč zadovoljna po finalni seriji Klinčeva, ki je pristala pri 87.5 metrih in je z 243,1 točkami končala na 9. mestu. Križnarjeva je zadržala 5. mesto z 92.5 metri in 252,6 točkami, nasploh se vrstni red med najboljšo peterico po prvi seriji tudi na koncu ni spremenil. 

Zmagala je tako Katharina Althaus s 95.5 metri in 278,1 točkami pred Kramerjevo, ki je skočila enako daleč, zbrala pa je 273,2 točk, drugih zaporednih stopničk pa se veseli Bogatajeva z najboljšim skokom finala, dolgim 96.5 metrov, 272,3 točk pa je bilo dovolj za končno 3. mesto.

Najboljše tri na tretji tekmi sezone © GEPA

Izjave po tekmi

Urša Bogataj

Z današnjimi skoki sem zadovoljna. Morda malce manj z doskoki, a sem tudi za te vesela, saj so bili boljši kot kdajkoli prej.

Nika Križnar

Moram reči, da sem zelo zadovoljna z današnjo tekmo glede na to, koliko sem imela težav in v kvalifikacijah in v poskusnem skoku. Vem, da imam še rezerve, a kar sem pokazala na tekmi, je trenutno moj maksimum. To je tisto, kar lahko naredim z odrivom. Poizkusila sem delati čim več v stabilnosti samega počepa, a že v poskusnem skoku se to ni izkazalo za preveč dobro. Potem sem poizkusila vse težave odklopiti, nisem želela ponoviti iste tekme kot v Nižnem Tagilu, ko je bil trening prav tako odličen kot tu, potem pa je šlo le na slabše. Zelo sem zadovoljna z današnjim 5. mestom in lahko grem mirno naprej s temi rezultati.

Ema Klinec

Z rezultatom sem zadovoljna, s skoki ne. Nekako se letos na tej skakalnici nisem našla. Čestitke Urši za stopničke in Niki, ki je očitno ponovno spet našla prave občutke. Ekipno smo močni, jaz pa upam, da jutri pokažem še kaj več. Velika skakalnica in zelo se je veselim.

Zoran Zupančič, glavni trener

Šest skakalk med petnajst. Kar sprejemljive vremenske razmere, tekma je bila dovolj poštena. Kot trener sem navdušen nad predstavami varovank, šest tekmovalk med petnajsterico. To je tisto, kar daje moč ekipi. Ponovno tudi stopničke in tudi borba za prvo mesto. Smo povsem zraven. Nika je bila boljša kot v Rusiji, posebej bi pohvalil mlado Niko Prevc, ki je s svojimi leti in izkušnjami naredila res super rezultat.

Jutri bo v Lillehammerju na sporedu še tekma na veliki skakalnici.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov