DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vetrovno loterijo v Wisli naši orli končali na tretjem mestu

04.12.2021

Prvo ekipno tekmo smučarjev skakalcev v olimpijski sezoni 2021/22 je Slovenija v Wisli končala na 3. mestu, v vetrovni loteriji je pred zadnjo skupino skakalcev celo vodila.

Cene Prevc je prikazal izjemno formo tudi na današnji tekmi © GEPA

Sobotni dan v vetrovni Wisli je prinesel prvo ekipno preizkušnjo v olimpijski sezoni, Robert Hrgota je v ekipo postavil Ceneta Prevca, Petra Prevca, Timija Zajca in Anžeta Laniška. Cene je začel s 123.5 metri in s 104,4 točkami, kar je naše uvrstilo za Japonsko in Avstrijo na tretje mesto. V drugi skupini je Peter skočil 118.5 metrov, naši so z 201,2 točkami ostali drugi, a tokrat za Avstrijo in Poljsko. 

Zajc je v zares težkih razmerah današnje tekme skočil odlično, 126 metrov, s 308,9 točkami pa so naši le dve desetinki zaostajali za domačo reprezentanco. V zadnji skupini je nesrečo z razmerami imel Lanišek, ki je pristal pri 104.5 metrih, naši pa so znova padli na 3. mesto. Po prvi seriji so imeli 388,8 točk, vodilni Avstrijci 412,1, drugouvrščeni Poljaki pa 408,7 točk.

Finalna serija je prvič v zgodovini v celoti potekala v obratnem vrstnem redu. Cene je tako skakal kot šesti po vrsti, pristal je pri izjemnih 135 metrih s krasnim doskokom, naši pa so s 514,7 točkami takoj pridobili eno mesto. Vodili so so Poljaki s 526,7 točkami, tretji Avstrijci so imeli 509,7 točk. Peter je v finalu doskočil pri 121 metrih, 620,3 točk pa je naše obrdžalo na drugem mestu, a tokrat za Avstrijci, ki so imeli 622,1 točk, tretji pa so bili zdalj Poljaki s 619,4 točkami, četrti pa Nemci s 605,1 točkami.

Zajc je v drugi seriji skočil 122.5 metrov, 739,3 točk pa je bilo dovolj za vodstvo pred zadnjo skupino tekmovalcev! Drugouvrščena Nemčija je imela 725,7 točk, tretja je bila Avstrija s 714,9 točkami. V finalu je znova nekaj vloge odigral spreminjajoč se veter, žal pa Lanišku znova ni uspel najboljši skok, pristal je pri 111.5 metrih in naši so z 834,4 točkami končali na tretjem mestu. Zmagala je Avstrija z 843,0 točkami pred Nemčijo, ki je zbrala 842,7 točk.

Skupinska slika po novih stopničkah v tej sezoni © SloSki

Izjave po tekmi

Cene Prevc

V preteklosti nisem bil pogosto član ekipe, to letos lahko spremenimo. Danes smo se najprej sprehodili dol, ker je poskusna serija odpadla, v prvi seriji je bil lep skok, finalni je bil nadgradnja. V vetrovni loteriji sem imel kar srečo in ko se poklopi skok in veter, gre v poden.

Peter Prevc

Po tretjem mestu je lahko govoriti. Rezultat je zelo lep. Škoda je smole za Anžeta v obeh serijah. Veliko takšnih ni bilo, da bi dvakrat imeli smolo. Rezultat je super, vsake stopničke so zelo dobre za nadaljevanje sezone. Jaz sem napredoval od včeraj, kar je dobro in upam, da gre jutri še naprej.

Timi Zajc

Naredil sem kar velik napredek, naredil sem dva super skoka. Nekako sem upravičil zaupanje trenerja, da me je uvrstil v ekipo glede na kvalifikacije. Smola Žabe, dvakrat je imel težke razmere, sicer bi se veselili mi.

Anže Lanišek

Ni bilo enostavno na koncu. Zagotovo bi kakšno stvar lahko izboljšal, a težko govorim na prvo žogo kaj je bilo narobe in kaj ne. Pričakujem neprespano noč, da dobro premislim, kaj bi šlo lahko bolje in kaj ne, da res razčistim sam pri sebi. Še enkrat se opravičujem celotni ekipi, da je tole ušlo. Ne glede na vse.. Prvi skok sploh morda ni bil tako slab, a vsi vemo, da vedno pričakujemo skoke vsaj čez K točko. Lahko bi bilo precej bolje.

Robert Hrgota, glavni trener

Težko se je takoj po odskoku Anžeta videlo, kaj se bo zgodilo, glede na vse dogajanje danes. Morda je bil skok malo slabši, malo v rob, a z normalnimi razmerami bi še vedno skočil potrebne metre za zmago. A tako je, to so vetrovne tekme, lahko bi bilo bolje, lahko pa slabše. Čisto v redu je to na koncu. Že na začetku veš, da če so takšne razmere, da na to nimaš vpliva in samo gledaš ali bo tvoj tekmovalec opravil skok, za katerega si želiš, da ga naredi. To se je zgodilo pri Cenetu v finalu, Timi oba skoka pohvalno, Peter finale solidno, mogoče Anže slabši finalni skok. A sem kar zadovoljen, všeč mi je, da smo z nepopolnimi skoki blizu vrha. To nas lahko navdaja s samozavestjo. Tekma je za nami, naredimo analizo in jutri naprej!

Jutri popoldne bo v Wisli na sporedu še posamična tekma.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov