DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Volavškova in Verbičeva še mesto višje kot na prvi tekmi

04.12.2021

Na drugi tekmi nordijskih kombinatork v norveškem Lillehammerju sta Ema Volavšek in Silva Verbič končali na 6. oz. 13. mestu.

Ema Volavšek je za uvod sezone dvakrat končala med deseterico © GEPA

Po uvodni tekmi sezone so se nordijske kombinatorke danes v zasneženem Lillehammerju še drugič pomerile na tekmi svetovnega pokala v tej sezoni. Po skokih je bila v najboljšem položaju domačinka Mari Leinan Lund, ki je skočila 97 metrov in imela 10 sekund naskoka pred včerajšnjo zmagovalko, rojakinjo Gydo Westvold Hansen s 93 metri, tretja je bila z zaostankom 1:07 minute Italijanka Annika Sieff, ki je pristala pri 86.5 metrih.

Boljša od naše dvojice je bila po skokih znova Silva Verbič z 90.5 metri in 1:32 minute zaostanka na 6. mestu, s 87 metri in 1:54 minute zaostanka pa je 10. mesto zasedala Ema Volavšek.

Tudi danes so se kombinatorke pomerile na 5 km razdalji. Volavškova je že v prvem kilometru prehitela Verbičevo, do konca prvega kroga je narekovala ritem dvema Norvežankama na 6. mestu z zaostankom dobre pol minute za stopničkami. Verbičeva je na polovici proge tekla na 11. mestu. V drugem krogu je Volavškova dobro nadaljevala in končala na 6. mestu, torej še višje kot včeraj, tako kot tudi Verbičeva, ki je v cilj pritekla na 13. mestu. Volavškova je na koncu za vnovično zmagovalko, Westvol Hansnovo zaostala 1:50,9 minute, Verbičeva pa dobre tri minute. Druga je bila Mari Leinan Lund z zaostankom 52,6 sekund, tretja pa Avstrijka Lisa Hirner z zaostankom 1:29,1 minute. 

Izjava po tekmi

Ema Volavšek

Z nastopi v Lillehammerju sem kar zadovoljna. Nekaj stvari se še da popraviti, kar bom tudi skušala storiti. Ko pa potegnem črto, sem kar vesela. Na prvo tekmo greš težko s kakšnimi pričakovanji, saj ne veš, kako so se pripravljale ostale tekmovalke. Nekaj primerjave je bilo poleti, a zdaj je drugače. Mislim, da sem na koncu kar izpolnila pričakovanja. V Estoniji si želim čimboljših nastopov, čim daljših skokov in čimboljšega teka, o rezultatu pa potem, ko pride.

Silva Verbič

Nastopi so bili solidni glede na pričakovanja. Nismo vedeli, kako bodo ostali nastopali, ker je prva tekma sezone, a smo lahko zadovoljni. V Estoniji želim izboljšati rezultate, ki sem jih dosegla v tem vikendu.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v estonskem Otepääju.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov