Druge letošnje točke na razdalji za Anamarijo Lampič

04.12.2021

Na drugi preizkušnji svetovnega pokala v Lillehammerju so se tekači in tekačice na smučeh borili za točke na razdalji, Anamarija Lampič je znova končala med najboljšo trideseterico.

Anamarija Lampič © GEPA

Po dveh preizkušnjah na razdalji v Ruki, prvi v klasičnem koraku, drugi pa v prostem, ki ga je veliko tekmovalcev in tekmovalk preventivno zaradi hudega mraza izpustilo, je danes v Lillehammerju potekala tretja letošnja tekma na razdalji. Edina Slovenka na štartu, Anamarija Lampič, je preizkušnjo v prostem koraku začela na 27. mestu, nato je izgubila nekaj več kot na samem začetku preizkušnje, a v drugi polovici 10 km teka je pridobila kar nekaj mest in na koncu je tako pristala na 23. mestu, kar so njene druge točke na razdalji v tej sezoni. Po tesnem boju je ples stotink dobila Švedinja Frida Karlsson, ki je za vsega 3 desetinke ugnala Norvežanko Therese Johaug, tretja je bila Američanka Rosie Brennan z zaostankom 11,3 sekund.

Pred žensko tekmo so se v smučino podali moški, edini slovenski predstavnik je bil Miha Šimenc. Predvsem z mislijo, da so tekme najboljši trening, sploh v obdobju, ko se vrača po poškodbi, je na 15 km razdalji zasedel končno 62. mesto z zaostankom slabih treh minut za zmagovalcem z Norveške, Simenom Hegstadom Kruegerjem. Za njim sta končala rojaka Hans Christer Holund, ki je zaostal 1,6 sekunde in Martin Loewstroem Nyenget z zaostankom 17,5 sekund.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič

Zelo sem zadovoljna, glede na to, da sem bila malce utrujena od včeraj. Tudi danes nisem popuščala. Morda bi šlo nekaj sekund še hitreje, da bi ujela prvo dvajseterico, ampak sem vseeno zelo zadovoljna. To je bila super trening tekma in res vidim, da napredujem iz dneva v dan.

Jutri bodo v Lillehammerju potekali še štafetni boji.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov