Slovencem se tudi drugi superveleslalom ni izšel po željah

03.12.2021

Tudi drugi superveleslalom v Beaver Creeku se ni izšel po slovenskih željah. Martin Čater, Boštjan Kline, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik so žal zopet ostali brez točk svetovnega pokala.

Martin Čater je bil tudi danes najboljši Slovenec. Foto: Gepa

Razmere v ZDA so bile znova odlične za smučanje in priložnost za napad z visokimi številkami. Proga je bila danes veliko manj selektivna, posledično pa so bile manjše tudi razlike med njaboljšimi. Na žalost se na progi ptic roparic tudi drugi tekmovalni dan slovenski napad ni izšel. Najvišje je tekmo končal Martin Čater, ki je postavil 34. čas tekmovanja (+2,48). Miha Hrobat je končal tri mesta za njim (+2,81), Boštjan Kline je bil 42. (+3,49), Nejc Naraločnik pa je žal znova odstopil.

Najbolje je s progo opravil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je za tri stotinke preprečil dvojček Švicarju Marcu Odermattu. Tretji je bil na veliko veselje domačih navijačev Travis Ganong (+0,37).

Jutri in v nedeljo smučarje na zahtevni progi čakata še dva smuka.

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj"Žal tudi danes ne moremo poročati o boljših novicah. Včeraj smo naredili temeljito analizo in poskušali danes stvari izboljšati. To nam ni uspelo. Fantje niso dali dovlj rizika v svoje smučanje, bilo je preveč kontrole kljub idealnim razmeram za preboj visokih številk. Fantje bodo morali resno premisliti in narediti v glavah premik, da bo treba več tvegati za dober rezultat. Sedaj moramo pozabiti superveleslalom in se skoncentrirati na smuk. Čakata nas še dva dneva tekmovanj in moramo dvigniti glave. Tudi vremenska napoved ostaja dobra in upamo na boljše rezultate."


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov