Lovro Planko odlično izkoristil priložnost

02.12.2021

Na žalost je tudi moška reprezentanca na drugem sprintu v Östersundu ostala brez točk. Vseeno pa so se Jakov Fak, Miha Dovžan in Lovro Planko uvrstili na nedeljsko zasledovanje. Z nastopom je navdušil predvsem debitant na tekmah najvišjega ranga Planko.

Lovro Planko je dobro opozoril nase. Foto: Sloski

Mrzli Östersund slovenski reprezentanci v biatlonu danes ni prinesel veliko dobrega. V zahtevnih razmerah se je odlično znašel zgolj mladi Lovro Planko, ki je bil vse do zadnjega v igri, da ob svojem debiju poseže tudi po prvih točkah za svetovni pokal. Lovro je začel hitro v smučini in zanesljivo na strelišču. Po prvem streljanju je imel 37. rezultat. Žal pa se mu je na drugem postanku (stoje) pripetila ena napaka in moral je v kazenski krog. Vseeno je bil tudi takrat še v ognju za točke svetovnega pokala, ko je po dveh streljanjih zasedal 45. mesto. V zadnjem krogu 10-kilometrske preizkušnje mladi biatlonec na žalost ni mogel nadoknaditi majhnega zaostanka in tekmo je končal na 49. mestu. Novo priložnost za prve točke v svetovnem pokalu bo imel tako že v nedeljo, ko se bo na pot podal natanko dve minuti za današnjim zmagovalcem Švedom Sebastianom Samuelssonom, ki je suvereno dobil še drugi sprint na domačih tleh. Planko je za 40. mestom, ki še prinaša točko zaostal 17 sekund. V nedeljo bosta s podobnim izhodiščem kot Planko nastopila tudi Miha Dovžan in Jakov Fak. Dovžan je danes na vsakem postanku zgrešil enkrat in je bil 50. Skozi šivankino uho pa se je na zasledovanje uvrstil tudi Jakov Fak, ki je bil 60. Fak ima v hudem mrazu precej težav in ne čuti dobro prsta s katerim pritiska na sprožilec. To se je poznalo tudi danes, ko je zgrešil trikrat (1x leže in 2x stoje), vseeno pa je bil dovolj hiter v teku, da si je zagotovil tudi nedeljski nastop. Žal sta bila prepočasna Klemen Bauer (87.) in Toni Vidmar (100.).

Samuelsson si je z izvrstnim tekom priboril kar 18 sekund prednosti pred drugim Francozom Emilienom Jacquelinom. Tretji je bil še en Francoz Quentin Fillon Maillet, ki je zaostal že +21,5 sekunde.

Zvočne izjave po tekmi (mp3):

Jakov Fak: "Za menoj je slaba tekma. Tekaško sem se sicer počutil celo nekoliko bolje, kot pretekli teden, ampak streljanje je bilo slabo. Zame je bilo težko ustreliti, ker imam težave s prsti na mrazu in je zelo težko izvajati strele. Potrudil sem se, ampak je bilo vseeno streljanje zelo slabo. Posledično je po treh kazenskih krogih rezultat tak, kot je. Za dobre rezultate je treba ustreliti ničlo, ali maksimalno zgrešiti enkrat, da bi lahko pariral za dobre uvrstitve."

Lovro Planko: "Se mi zdi, da mi je prvi nastop v svetovnem pokalu dobro uspel. Škoda tistega zadnjega strela. Tudi na progi sem se morda malce preveč zagnal v prvi krog , ampak sem potem kar dobro oddelal do konca. V cilj sem prišel kot 49. in sem zelo zadovoljen."

Janez Marič, glavni trener: "Z današnjo tekmo ne moremo biti posebno zadovoljni. Edina pozitivna stvar je, da je mladi Lovro Plankov svojem krstnem nastopu dobro tekmoval. Ostali niso imeli sreče na strelišču. K slabšim strelskim nastopom je botrovalo tudi hladno vreme. Vseeno gledamo pozitivno naprej."


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov