Slovenke ostale brez zasledovanja

02.12.2021

S sprintersko tekmo v izjemno hladnem Östersundu se je nadaljeval svetovni pokal v biatlonu. Slovenski trojici Živi in Poloni Klemenčič ter Niki Vindišar se ni uspelo prebiti na sobotno zasledovanje.

Polona Klemenčič še čaka na prve točke letos. Foto: Sloski

Na Švedskem je biatlonke oviral hud mraz. Temperatura zraka se je spustila krepko pod -10 stopinj Celzija. Težke razmere pa so povzročale težave tudi našim tekmovalkam, ki so bile preveč nenatančne na strelišču. Na tekmi z zelo malo napakmi, so bili trije zgrešeni streli žal preveč za uvrstitev na zasledovalno tekmo. Po trikrat sta namreč zgrešili Polona in Živa Klemenčič. Na koncu je Živa na 7,5-kilometrski preizkušnji zasedla 86. mesto, Polona pa je bila 90. Bolj natančna je bila sice Nika Vindišar (en zgrešen strel), a je bila počasnejša v smučini. Dosegla je 98. čas tekmovanja med 113 tekmovalkami.

Najboljša med vsemi je bila Avstrijka Lisa Theresa Hauser, ki je zadela vseh 10 strelov in si je priborila 12,5 sekunde prednosti za sobotno zasledovanje. Druga je bila Švedinja Elvira Öberg, ki je sicer morala dvakrat v kazenski krog, a je bila daleč najhitrejša v smučini. Tretja je bila Hanna Sola iz Belorusije, ki je morala preteči en kazenski krog.

Izjave po tekmi (mp3):

Andreja Mali, glavna trenerka: "Östersund se ni izšel po naših pričakovanjih in željah. Z rezultatom tukaj nikakor ne moremo biti zadovoljni. Res je to začetek sezone in še zelo mraz. Punce tako na strelišču niso bile natančne. Vseeno moramo iti pozitivno naprej in gledati pozitivno proti Hochfilznu. Tudi tukaj imamo kakšno svetlo točko na teh tekmah s čimer smo lahko zadovoljni, a na koncu je rezultat tak, kakršen pač je."


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov