Slokarjeva in Bucikova znova v petnajsterici, do točk tudi Hrovatova!

28.11.2021

Alpske smučarke so v Kilingtonu vendarle prišle na svoj račun in se pomerile v slalomu. Še enkrat več sta navdušili Andreja Slokar in Ana Bucik.

Andreja Slokar je bila 10. Foto: Gepa

Slovenski prvokategornici sta še enkrat več potrdili svojo odlično formo s konstantnim smučanjem. Na zahtevnem ameriškem snegu se je najbolje odrezala Andreja Slokar, ki je v seštevku dveh voženj postavila 10. čas (+2,55). Slokarjeva je bila za devet stotink sekunde hitrejša od Ane Bucik, ki je dobro formo potrdila z 12. mestom. Potrditev izboljšanja slalomske forme je dobila tudi Meta Hrovat, ki je s 24. mestom še drugič zapored prišla do točk za svetovni pokal v tej disciplini. Neja Dvornik je bila tokrat žal prepočasna, da bi nastopila dvakrat in je končala na 44. mestu.

Na veliko veselje domačih navijačev, je do svoje 46. slalomske zmage prišla Mikaela Shiffrin, ki je ugnala svojo veliko tekmico Petro Vlhovo (+0,75), tretja pa je bila Švicarka Wendy Holdener (+0,83).

Izjave po tekmi (mp3):

Ana Bucik: "Danes je bila za precej težka tekma, veliko težja od tistih v Leviju. Na koncu je sicer sneg celo držal bolje, kot smo sprva mislili. Prva vožnja je bila sicer definitivno preveč zadržana. V drugo sem bolj napadla in več reskirala, tako da lahko rečem, da sem zadovoljna s tremi tekmami na uvodu sezone. To je moj najboljši uvod do sedaj, je pa res, da bo na treningih sedaj treba iskati meje. Treba bo čim več reskirati in to potem prenesti na tekme v decembru in januarju." 

Andreja Slokar: "Takoj ko sem prišla v cilj, sem bila razočarana, saj vedno hočem biti na vrhu. Ko pa sem prišla malce k sebi, ko sem malce razmislila o smučanju, sem pa predvsem vesela, kako sem začela tekmo. Res je, da je bilo ogromno enih napak, a imam raje to, da se peljem in reskiram napako, kot pa da se 'drajasam' doli. Sedaj nas čaka znova nekaj treninga, da si povrnem sigurnost, ki sem jo že imela poleti."

Ana Bucik. Foto: Gepa


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov