Jakov Fak in Miha Dovžan še boljša kot včeraj

28.11.2021

S sprintoma v Őstersundu se je zaključil uvodni vikend biatlonskih tekem za svetovni pokal. Znova sta zelo dobro pripravljenost pokazala Miha Dovžan in Jakov Fak.

Jakov Fak hitro prihaja nazaj v formo. Foto: Filippo Maddalin

Do novega najboljšega izida v sezoni je prišel Jakov Fak, ki se je že zelo približal mestom, ki si jih želi tudi sam. Z brezhibnim strelskim nastopom je bil zelo blizu uvrstitvi v najboljšo deseterico, na koncu pa je zasedel zelo dobro 13. mesto. Jakovu se predvsem v teku še malce pozna, da je ravno prebolel virozo, saj je njegov zaostanek na koncu znašal +1:08,1. Tudi Miha Dovžan je bil na strelišču 100-odstoten, a v izjemno izenačeni konkurenci je uspel priti do 33. mesta in tako še drugič na dveh tekmah v žep pospravil nekaj točk za svetovni pokal. Na tekmi z zelo malo napakami na strelišču Klemen Bauer s tremi zgrešenimi streli ni mogel poseči višje od 66. mesta. Brez napake je bil na strelišču Rok Tršan, ki pa v tem trenutku tekaško še ni v pravi formi in je zasedel mesto za izkušenejšim Baurom. Toni Vidmar je na svoji drugi tekmi za svetovni pokal prišel do 98. mesta. Zmaga je na tekmi odšla na Švedsko, saj je bil Sebastian Samuelsson daleč najhitrejši. S prednostjo 11,8 sekunde je prehitel Norvežana Vetleja Sjaastad Christansena, še 4 sdesetinke več pa je zaostal Johannes Thingnes Boe. 

"Današnja tekma je bila boljša. Tudi na strelišču sem zadel obakrat ničlo, kar mi je dalo priložnost za boljši rezultat. Tudi sam tek je bilj boljši kot včeraj. Do naslednjega vikenda pa si želim, da se še dokončno odpočijem in napravim kakšen dober trening, da dvignem tekaško raven in bom še bolj konkurenčen najboljšim," je o svojem nastopu spregovoril Jakov Fak.

"Z današnjo tekmo sem bolj zadovoljen. Strelsko mi je uspelo narediti brezhiben nastop, tekaško pa se mi mora še malce odpreti. Za naslednji teden si želim, da se še tekaško spravim na boljšo raven, strelsko pa tako kot danes. Vseeno sem z današnjim nastopom zadovoljen," pa je dejal Miha Dovžan.

"Danes moramo biti bolj zadovoljni. Predvsem z Jakovom Fakom in njegovim 13. mestom ter Miho Dovžanom. Strelsko sta bila učinkovita. Zelo me veseli, da se Jakov tako hitro vrača nazaj. Veseli me tudi, da je MIha Dovžan že drugič v točkah. To je zelo dobro za motivacijo za naprej. Ostali fantje pa so sposobni več," je nastope Slovencev ocenil Janez Marić.

Polona Klemenčič je storila napako na streljanju stoje


Na žalost so prvi konec tedna brez točk za svetovni pokal ostala dekleta. Naša najboljša Polona Klemenčič je danes sicer brez napake opravila s streljanjem leže, nato pa je kar 3x morala zaviti v kazenski krog na drugem streljanju in možnost za dobro uvrstitev je splavala po vodi. P. Klemenčič je na koncu zasedla 87. mesto. Najbolje uvrščena Slovenka je bila tako na koncu Živa Klemenčič, ki je morala dvakrat v kazenski krog in je bila 78. Nika Vindišar je prvi sprint sezone končala na 96. mestu. Tudi pri ženskah je šla zmaga na Švedsko, priborila pa si jo je Hann Öberg, ki je pokrila vseh 10 tarč.

"Pri sprintu je pomembna vsaka sekunda in danes smo jih izgubljal predvsem na strelišču. Malce preveč zgrešenih strelov za spritn. Enostavno s tem izkupičkom ne moremo biti zadovoljni in naslednji teden nas že čaka nov sprint tukaj, tako da upamo na boljše rezultate," je tekmo ocenila trenerka Andreja Mali.


Rezultati sprint moški

Rezultati sprint ženske

Zvočne izjave (mp3):

Andreja Mali

Janez Marič

Jakov Fak

Miha Dovžan

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov