DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik na zadnji tekmi v Ruki ujel prve točke sezone

28.11.2021

Tretjo tekmo nordijskih kombinatorcev v Ruki je zaznamoval pošten mraz in odpoved skakalnega dela preizkušnje, Vid Vrhovnik pa je na koncu z 29. mestom prišel do prvih dveh točk sezone.

Vid Vrhovnik © SloSki

V Ruki so se danes nordijski kombinatorci pomerili še na zadnji tekmi prve postaje, začelo pa se je z odpovedjo skakalnega dela preizkušnje, tako da so obveljali rezultati provizorične serije, nekaj tekmovalcev pa je zaradi hudega mraza odpovedali nastop na tekaškem delu preizkušnje. Vid Vrhovnik je na 10 km progo krenil s številko 30, med 42 tekmovalci pa je bil tudi Gašper Brecl. Po 2,5 km je Vrhovnik tekel na 27. mestu, kjer je bil tudi na polovici proge, Brecl je bil po 5 km na 36. mestu. Tudi na 7,5 km pred ciljem je Vrhovnik osamljen tekel na pragu prvih letošnjih točk svetovnega pokala, Brecl pa je v skupini treh tekmovalcev tekel na 37. mestu.

V cilj je naš najboljši kombinatorec zadnjih let prišel na 29. mestu, s tem pa je vpisal prve točke svetovnega pokala v tej sezoni, Brecl pa je ostal brez možnosti za točke na končnem 37. mestu.

Po diskvalifikaciji v včerajšnjih kvalifikacijah je še drugo zmago v sezoni slavil Norvežan Jarl Magnus Riiber pred Avstrijcem Johannesom Lamparterjem, najboljšim iz provizorične serije, tretji je bil še en Norvežan, Jens Luraas Oftebro.

Izjava po tekmi

Vid Vrhovnik

Prvi tekmovalni vikend je za mano, dobil sem dve točki, kar je že zdaj enkrat več kot lani. Na splošno pa nisem ravno najbolj zadovoljen. Predvsem na teku sem imel veliko težav z dihanjem, saj imam astmo, ki najbolj pride do izraza pri zelo nizkih temperaturah. Imel sem res velike probleme s tem. Na skokih pa je bilo tako, tako. Nisem prikazal ravno najboljših skokov, a zdi se mi, da počasi gradim in bo iz tekme v tekmo lažje. Vedno bližje bom, ko pridejo malce lepše dnevi in boljše temperature pa verjamem, da bom tudi v teku lahko pokazal kako in kaj. Tokrat je bilo bolj matranje in dihanje na škrge, a vseeno, točki sta in gremo dalje!

Naslednji konec tedna kombinatorce čakajo preizkušnje v olimpijskem Lillehammerju.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov