Boštjan Kline z 11. mestom do svojega najbolšega izida v Lake Louisu

27.11.2021

Sneženje v Kanadi se je danes umirilo in organizatorji so lahko izpeljali prvi smuk v sezoni 2021/22. Dobro formo iz treningov je potrdil Boštjan Kline, ki je z 11. mestom poskrbel za odličen začetek sezone tudi v hitrih disciplinah.

Boštjan Kline je poskrbel za odličen uvod v sezono. Foto: Gepa

Po tem, ko se v zadnjih sezonah nikakor ni znašel, je Boštjan Kline v letošnji sezoni odločen, da vsem dokaže, da sodi med najboljše. Da to niso zgolj prazne obljube, je pokazal že na drugem uradnem treningu v Lake Louisu, ko je dosegel drugi čas. Vseeno je trening nekaj, tekma pa drugo. Na prizorišču kjer nikoli do sedaj v svoji karieri ni zabeležil vidnejše uvrstitve, se je s številko 28 pogumno podal na progo. V njegov vožnji se je videla odločnost in nadapalnost, na cedilu pa ga ni pustila niti ura. Kline je imel v izjemni vožnji še največ težav v zgornjem delu, ko si je nabral nekaj zaostanka, nato pa je odlično odpeljal tehnično zahteven del proge in v cilju še pokazal svoje drsalne spretnosti. Ob prihodu v cilj se je ura ustavila pri času 1:48,83, na semaforju pa se je izpisala številka 11. Do konca tekme Klineta ni prehitel nihče več, njegov zaostanek za zmagovalcem Avstrijcem Matthiasom Mayerjem pa je znašal +1,09. Tudi drugo mesto je zasedel predstavnik severnih sosedov Vincent Kriechmayer (+0,23), tretji pa je bil Švicar Beat Feuz (+0,35).

Zelo blizu točkam za svetovni pokal je bil tudi Martin Čater, ki je na 33. mestu za zmagovalcem zaostal +2,38, točke pa je zgrešil za vsega pet stotink sekunde. Malo bolj se je nastop ponesrečil Mihi Hrobatu, ki je z zaostankom +3,43 zasedel 50. mesto.

"Definitivno sem zadovoljen z današnjo vožnjo. Bilo je dobro odpeljano in dober rezultat, kar je sigurno dobra popotnica oziroma to, da lahko prenesem dobre zavoje iz danes na jutri oziroma še naprej. Za jutri sledi enaka priprava kot danes. Kot sem že dejal, si želim prinesti doro smučanje na jutri in je to to. Probam le dati vse od sebe," je bil dobre volje po koncu tekme Boštjan Kline.

"Res solidna tekma oziroma zelo dobra za Boštjana. V zahtevnih vidljivostnih razmerah, a moram priznati, da je bilo več ali manj za vse enako. Proga je bila zaradi novega snega neenakomerno pripravljena, tako da so imeli fantje kar izziv pred seboj. Z Boštjanom smo zelo zadovoljni, tudi sam je. Jaz mislim, da je to super uvod, je tudi potrditev tega, kakršne  smo imeli tudi že občutke na treningih. Martin bi moral bolje izkoristiti svojo številko, a se enostavno ni znašel v teh vidljivostnih razmerah. Miha pa z preveliko željo oziroma preveč sile ni našel prave, hitre smučine. Izgubljal je od vrha do cilja enakomerno. Za ta dva fanta ocena ne more biti dobra, je pa za celo ekipo pomemben podatek, da je Boštjan lahko konkurenčen, saj tudi ostali fantje na treningih niso veliko zaostajali. Če se bodo sprostili in pokazali svoje najboljše vožnje, lahko tudi oni računajo na točke," je uvodno tekmo povzel glavni trener Gregor Koštomaj.

Jutri smučarje v Kanadi čaka še superveleslalom.

Miha Hrobat   Foto:Gepa


Uradni rezultati

Izjave (mp3):

Gregor Koštomaj

Boštjan Kline

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov