DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Ema Klinec s prvencem do rumene majice, Urša Bogataj na drugem mestu!

27.11.2021

Izjemen uspeh slovenskih skakalk na drugi tekmi svetovnega pokala v Nižnem Tagilu. Ema Klinec je prvič v karieri ugnala vso konkurenco, Urša Bogataj je bila druga, Nika Križnar pa je zasedla 7. mesto.

Ema Klinec in Urša Bogataj sta poskrbeli za drugo dvojno slovensko zmago na tekmah svetovnega pokala © SloSki

Tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Nižnem Tagilu je nastopilo vseh šest Slovenk, v finalno serijo pa se jih je znova uvrstilo pet. Žal je bila tokrat prekratka Nika Prevc, ki je zasedla 38. mesto, skočila je 74.5 metrov in zbrala 71,7 točk. Špela Rogelj si je prve točke zagotovila s 77.5 metri in 84,7 točkami na 26. mestu, preostale štiri skakalke pa so končale med najboljšo sedmerico po prvi seriji. Jerneja Brecl je bila 7. s 87.5 metri in 100,5 točkami, Nika Križnar je bila 5. s 86 metri in in 103,9 točkami, tretja je bila Urša Bogataj z 89 metri in 111,3 točkami, vodila pa je Ema Klinec z 92 metri in 114,2 točkami.

V finalni seriji je Rogljeva skočila 76 metrov, zbrala je 170,1 točk in to je bilo dovolj za 24. mesto na koncu. Napako pri odskoku je naredila Breclova, ki je s 73.5 metri in 180,8 točkami padla na končno 17. mesto, tudi Križnarjeva po doskoku pri 85.5 metrih ni bila najbolj zadovoljna, z 202,7 točkami je zasedla končno 7. mesto. Odlično pa je skok uspel preostalima našima na vrhu. Bogatajeva je z 92 metri in 227,0 točkami prevzela vodstvo in kmalu je za njo zaostala tudi Althausova z enako daljavo, zbrala pa je 225,9 točk in jasno je bilo, da je zmaga slovenska! Nikakor je iz rok ni želela izpustiti Ema Klinec, ki je s 97 metri postavila daljavo dneva in z 235,1 točkami prišla še do prve zmage v svetovnem pokalu in s tem tudi rumene majice vodilne v skupnem seštevku! Bogatajeva je prvič končala na 2. mestu, to so za njo sicer tretje stopničke v karieri, za Emo Klinec pa trinajste, v tem se je izenačila z Niko Križnar.

Izjave po tekmi

Ema Klinec, 1. mesto

Oblečeno imam rumeno majico! Zelo sem vesela za ekipo, ki je pripravila tak program. Dobro smo delali čez celotno poletno sezono. Verjamem, da bo še zelo velik boj v sezoni. Kar se tiče skokov, sem pokazala nekaj več tistega, kar je bilo videti na treningih. Zelo sem vesela!

Urša Bogataj, 2. mesto

Danes sem naredila dva dobra skoka, tako da sem zadovoljna in danes je bilo to dovolj za skok na stopničke.

Nika Križnar, 7. mesto

Nisem zadovoljna s svojimi skoki, vem, da imam še veliko rezerve. Skoki so bili v zadnjih dveh tednih v Kranju zelo uspešni. Nadgrajevati moram iz tistih skokov. Ne vem še točno, kje zdaj tičijo problemi, tu vem, kje sem imela največjo napako. Poizkušala sem narediti tisto, kar mi je rekel trener, a se na žalost ni najbolje izšlo. Potrebno je na tem delati naprej in upam, da mi na naslednji tekmi že uspe vse popraviti.

Zoran Zupančič, glavni trener

Res smo lahko zadovoljni, bolj kot po včerajšnji tekmi. Vedeli smo, da imamo rezerve, čeprav je tudi danes polovica punc zadovoljnih, polovica pa ne. Potrebno je bilo imeti tudi kar nekaj sreče, kar nekaj je bilo žrtev tudi med najboljšimi tekmovalkami. A iz Nižnega Tagila se vračamo z rumeno majico in vodstvom v pokalu narodov. Dobili smo informacijo in upam, da preko zime lahko ohranimo tako visok nivo, tiste, ki se jim ni izšlo, pa upam, da to popravijo na naslednjih tekmah. Čestitke Niki Prevc, ki je osvojila prve točke na premierni tekmi v svetovnem pokalu in seveda za vse dosežene stopničke. Upam, da nam to tako dobro šlo tudi naprej.

Skakalke zdaj zapuščajo Nižni Tagil in se bodo naslednji teden pomerile za točke svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju. Slovenska ekipa bo na Norveškem ostala nespremenjena.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov