Anamarija Lampič do točk tudi na razdalji

27.11.2021

Po včerajšnjem sprintu se danes v Ruki za nove točke svetovnega pokala tekmovalci in tekmovalke merijo na razdalji v klasičnem koraku.

Prvi so v sončni Ruki v smučino stopili moški, kot edini Slovenec je nastopil Miha Šimenc. Na 15 km razdalji je zasedel končno 58. mesto. Po tretjini proge je imel 51. čas, na 10 km je imel 55. čas, v cilju pa je za zmagovalcem, domačinom Iivom Niskanenom zaostal 2:37,3 minute. Niskanen je za seboj pustil pet Rusov in štiri Norvežane, ki so se zvrstili do desetega mesta.

Popoldne so na progo krenila še dekleta, na 10 km razdaljo. Anamarija Lampič je zasedla končno 25. mesto in je za zmagovalko, Švedinjo Frido Karlsson zaostala 1:33,3 minute. Lampičeva je skozi celotno progo imela čas okrog končne uvrstitve.

Izjava po tekmi

Miha Šimenc, 58. mesto

Razmere so tu res takšne, da se na njih ne moreš pripraviti. Sporti ti zmrzuje vse, kar je res nekaj težkega. Prva stvar je tako, da ostaneš topel. Danes sem zelo zadovoljen z razultatom. Uspelo se mi je res dobro ogreti kljub tem mrzlim temperaturam. Tek je bil res kar soliden, eden boljših zame v svetovnem pokalu. Vesel sem, da je forma tu, kjer mora biti. Potrebujem še nekaj tekem, potem pa mislim, da bo spet tako, kot je bilo nekaj sezon nazaj. Videli bomo kako bo zdaj z mojim telesom, če bodo pljuča v redu, kaže dobro, bom nastopil tudi jutri, če ne, pa jutri opravim trening in potem se odpravimo proti Lillehammerju.

Anamarija Lampič, 25. mesto

Z enimi deli sem zadovoljna, ene pa moram še kar potrenirati. Mislim, da ni bilo slabo, a vrhunsko dobro pa prav tako ne.

Nejc Brodar, glavni trener

Včeraj je bil sprint zelo soliden uvod v sezono. Želel sem si, da bi do točk prišel še en fant, a na žalost ni, a sezona je še dolga in priložnosti bo še veliko. Danes solidna tekma za Ano, Miha pa je po poškodbi tekel zelo solidno razdaljo, ki me navdaja z optimizmom za nadaljevanje sezone. Jutri je napovedan hud mraz, -24 stopinj. Če bo vse normalno, bomo v smučini in upam, da oba še malo napredujeta.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov