Anamarija Lampič sezono v Ruki začela z 8. mestom

26.11.2021

Na prvi tekmi svetovnega pokala olimpijske sezone 2021/22 je Anamarija Lampič na sprintu v Ruki zasedla 8. mesto, točke je osvojila tudi Eva Urevc na 27. mestu.

Anamarija Lampič je v Ruki nastopila v rdeči majici zmagovalke lanskoletne sezone svetovnega pokala v sprintu © SloSki

Kot prva je na prvi tekmi 41. sezone svetovnega pokala nastopila Anamarija Lampič, ki je v četrtfinalu sprinta v klasični tehniki tekla v drugi skupini ob Švedinjah Maji Dahlqvist in Anni Dyvik, Američanki Julii Kern, Nemki Katharini Hennig in Rusinji Anastasiji Falejevi. Lampičeva je začela za Kernovo v ospredju, na prvi vzpon je prišla na 4. mestu, dobre smuči so jo na spustu znova pripeljale v ospredje, na drugem vzponu, tistem odločilnem pred ciljno ravnino, pa sta pred njo skočili Švedinji. Lampičeva je na ciljni ravnini strla Dyvikovo, ki je menjala smučino in je zaostala le za Dahlqvistovo ter se tako neposredno uvrstila v polfinale.

Druga naša tekmovalka na prvi tekmi svetovnega pokala nove sezone, Eva Urevc, je nastopila v tretji četrtfinalni skupini. Stik s tekmicami je držala le v prvi polovici kroga 1,4 km dolgega kroga, nato pa je na drugem vzponu povsem zaostala in v cilj prišla na zadnjem, šestem mestu, zmagala je Finka Jasmi Joenssu.

V polfinalni skupini je Lampičeva dolgo tekla v ospredju, na odločilnem vzponu je malce zaostala, a v cilj pritekla na 4. mestu za Dahlqvistovo, Johanno Hagström in Natalijo Neprijajevo, s časom 3:00,72 pa je čakala na razplet druge finalne skupine za morebitno uvrstitev v finale. Žal je bila druga polfinalna skupina hitrejša in tako je še tretjič zapored v Ruki končala v polfinalu, zasedla je končno 8. mesto. Eva Urevc je zasedla končno 27. mesto. 

Prvič v karieri je zmagala  Švedinja Dahlqvistova pred rojakinjo Hagströmovo in Maiken Caspersen Falla, premierno zmago v karieri je v moški konkurenci slavil Rus Aleksander Terentev.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič

Sem zadovoljna z mojim nastopom. Glede na kvalifikacije, mislim, da sem lahko zelo zadovoljna. Malce težav smo imeli s servisom, to je bila prva tekma letos, ko je bilo polovico servisa novega. Malce se moramo še pogovoriti, kaj je šlo narobe, a mislim, da sem dala vse od sebe. V polfinalu sem bila morda malce premalo napadalna, malo preveč sem šla z rezervo, Švedinja me je prehitela, uničila mi je ritem, a ko me je prehitela, sem prišla nazaj, to pa je bilo malo prepozno. Sem zadovoljna, a bila sem premalo samozavestna.

Jutri in v nedeljo bodo v Ruki na sporedu preizkušnje na razdalji.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov