Štefan Hadalin in Žan Kranjec med najboljšo deseterico

14.11.2021

Štefan Hadalin in Žan Kranjec sta v Lechu na paralelni tekmi za svetovni pokal poskrbela za novi vrhunski uvrstitvi. Hadalin je bil na koncu 8., Kranjec pa 10.

Štefanu Hadalinu je zdrs preprečil še boljšo uvrstitev. Foto: Gepa

Štefan Hadalin je izloćilne boje začel odlično. V drugem paru se je pomeril z Nemcem Julianom Rauchfussom in je bil v izjemno izenačenem dvoboju na koncu hitrejši za osem stotink. Žal je v uvodnem paru svojo tekmo zaključil drugi iz kvalifikacij Žan Kranjec. Kranjec je odlično odpeljal prvo tekmo in si privozil lepo prednost pred Avstrijcem Christianom Hirschbuehlom, V drugi je Kranjec nastopil na modri progi, ki je bila malce počasnejša in je hitro izgubil pridobljeno prednost, v cilju pa so ure pokazale zaostanek 27 stotink za Avstrijcem in Slovenec je tekmo zaključil na 10. mestu.

Žan Kranjec je zasedel 10. mesto. Foto: Gepa

Hadalin se je v četrtfinalu pomeril z zmagovalcem kvalifikacij Avstrijcem Dominikom Raschnerjem. Štefan je po polovici dvoboja, ko je nastopil na modri progi, zaostajal 29 stotink sekunde. Na hitrejši progi je povsem ujel Avstrijca, nato pa je tri vrata pred koncem storil napako in na žalost je sledil zdrs. To je pomenilo, da sta Hadalinu ostali še dve vožnji za razvrstitev od petega do osmega mesta. V prvem dvoboju se je pomeril z Adrianom Pertlom. Kljub temu, da ga je v prvi vožnji prehitel z odlično vožnjo in maksimalno prednostjo pol sekunde, je Hadalin na modri progi moral priznati premoč. Tudi v svojem zadnjem dvoboju dneva je Hadalin dobil prvo vožnjo na rdeči progi proti Kanadčanu Eriku Readu. Tudi to pa na žalost ni bilo dovolj in Hadalin se je moral zadovoljiti z osmim mestom, kar je vseeno vrhunski rezultat in lepa popotnica za naprej.

V velikem finalu sta se na koncu srečala krvnika slovenskih tekmovalcev. V avstrijskem dvoboju pa je bil uspešnejši Hirschbuehel, ki je Raschnerja prehitel za sedem stotink. Tretje mesto je zasedel Norvežan Atle Lie McGrath, ki je v norveškem malem finalu prehitel slavnejšega rojaka Henirka Kristoffersena.

Izjave po koncu tekme (mp3):

Žan Kranjec: "Kvalifikacije sem oddelal zelo dobbro. Drugi čas in zelo solidno smučanje. S tem pristopom sem šel tudi na tekmo - zelo optimistično. Naredila se je manjša razlika v hitrosti progi med rdečo in modro progo, a vseeno moje smučanje ni bilo na takem nivoju, kot v kvalifikacijah. To je pomenilo, da sem na žalost izpadel v prvem krogu. Vseeno grem pozitivno naprej, saj sem danes naredil kar nekaj dobrega."


Štefan Hadalin: "Z današnjim dnem sem lahko zadovoljen, saj sem dobro smučal. Naredil sem nekaj manjših napak, proti koncu pa mi je malce padla koncentracija, saj je tempo precej brutalen. To je bila zame prva tovrstna izkušnja. V četrtfinalu sem res smučal zelo dobro in že bil pred Raschnerjem. Imel sem dobro hitrost, nato pa enostavno nisem bil do konca dovolj natančen, da bi zadržal hitrost. Tam sem izgubil morda še nekaj več, a če potegnem črto, sem naredil danes dober rezultat. S tem sem tudi potrdil delo iz treninga, da lahko tudi veleslalom odsmučam na visokem nivoju. Sicer je res, da so paralelne tekme drugačne, a grem lahko pozitivno naprej."

Klemen Bergant, glavni trener: "Žan in Klemen sta dobro naredila celo tekmo, to moram reči. Osmo in deseto mesto, pomeni, da smo imeli dva tekmovalca med deset. Sicer sta oba imela malo smole, lahko bi se obrnilo tudi drugače. Žan je bil žrtev počasnejše plave proge in kasnejšega zmagovalca. Štefan pa je že skoraj izničil oziroma je izničil zaostanek za Raschnerjem, ko je bil v borbi za polfinale, a je naredil napako tri vrata pred ciljem. Danes je bilo potrebno imeti tudi srečo, da si dvoboj začel na plavi progi in končal na rdeči. Lahko bi iztržili več, a smo zadovoljni z dvema fantoma med deset.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov