Moška reprezentanca za hitre discipline je strnila misli pred odhodom v Ameriko

09.11.2021

Moška reprezentanca za hitre discipline se čez dva dni odpravlja na sklepne priprave in prve tekme svetovnega pokala v Severno Ameriko. Pred odhodom onkraj luže so glavni akterji spregovorili o dosedanjem poteku priprav in pričakovanjih v novi sezoni.

Slovenski reprezentatni v hitrih disciplinah. Foto: Sloski

Gregor Koštomaj, glavni trener

V zadnjem obdobju konec oktobra smo trenirali na ledeniku Pitztal, kjer smo imeli res dobre pogoje. Proga je bila odlično pripravljena, na progi niti ni bilo gneče, tako da smo dobili to, kar smo si želeli. Sedaj nas čaka še nekaj dni v Ameriki, kamor se odpravljamo pojutrišnjem, oprema pa je že na poti in res si želim, da bomo potem tam lahko še dokončali delo, kot smo si ga začrtali. Fantje so zaenkrat zdravi, občasno se le malenkostne težave s hrbtom pojavijo pri Mihi Hrobatu, ki pa jih lahko rešujemo sproti. Tudi Klemen Kosi se je že vrnil na smuči in je z drugim trenerjem že opravil tri smučarske dni. Zaenkrat smo več treninga poudarili na tehničnem smučanju, zato nekih primerjav še nismo imeli, razen nekaj poleti. Na ta zadnji segment računam, da ga bomo dobili sedaj v Ameriki, kjer nas bo kar veliko.

Martin Čater

Letos je morda to drugače, da se ponovno res veselim začetka sezone. Na nek način me res zanima, kaj smo naredili. Jaz mislim, da napredek je, bomo pa videli. Sedaj potujemo v Ameriko v Copper Mountain, kjer bomo natrenirali še zadnje finese. Nato sledi Kanada, kjer upamo, da se bo vse dobro začelo. V pripravljalnem obdobju nismo delali bistvenih sprememb, bilo pa je več poudarka na veleslalomu. Tudi sam sem se želel tukaj precej izboljšati, saj vseeno vse izhaja od tukaj. Na treningih mi je to že dobro uspevalo, sedaj pa moram to še prenesti v hitri disciplini. Tudi na vseh drugih področjih sem naredil napredek. Kar se tiče nastavitev in opreme nas čakajo le še finese, predvsem prilagoditve na drugačen ameriški sneg. Zelo sem vesel, da se ponovno vračajo tudi gledalci, da bo v cilju zopet boljše vzdušje.

Boštjan Kline

Veselim se, da se zopet odpravljamo v Ameriko, kjer nas najprej še čaka 10 dni treninga pred prvim tekmovanjem. To je treba izkoristiti zato, da se čim bolj približamo tekmovalnim vožnjam in mislim, da se že vsi skupaj močno veselimo prve dirke.

Klemen Kosi

Pripravljalno obdobje je potekalo dokaj po planu, je bilo zelo delavno. Sedaj selo veselim, da sem že na snegu in lahko napredujem tudi na smučeh. Vedel sem, da me čaka trnava pot za povratek. Treba je iti korak za korakom, zato tudi ne potujem v Severno Ameriko. Zame je pripravljen posebni program, da se počasi približam tekmovalnemu smučanju. Kot sem že omenil, je treba iti korak za korakom. Sedaj že navezujem zavoje iz robnika na robnik, počasi pa bom začel voziti tudi med količki. Odločili smo se, da bom tem korakom lažje sledil v Evropi, zato smo s trenerji tudi pripravili tak program, kateremu sledim.

Miha Hrobat

Se že izjemno veselim, da se tekmovanja končno začnejo. Na treningu v Ameriki si osebno želim, da bi se čim bolje privadil snega in bi mi uspelo čim bolje nastaviti opremo. V poletnem delu priprav sem največ pozornosti posvečal ravninskim delom, kar me je v preteklih sezonah najbolj teplo.

Nejc Naraločnik

Že nekajkrat sem povedal, da toliko, kot sem treniral letos, še nisem nikoli. Vsak trening kamp smo imeli odlične pogoje. Sedaj imamo še en teden treninga v Copper Mountainu, da se čim bolje pripravimo na drugačen sneg in nato tekme oddelamo čim bolje. S prilagajanjem na sneg pa se mi iz

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov