DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

PVN: Na finalni tekmi štiri Slovenke med deset, Bogatajeva le za Kramerjevo

02.10.2021

Na finalni tekmi poletne velike nagrade v nemškem Klingenthalu je Urša Bogataj, skupna zmagovalka, zasedla odlično 2. mesto, tik pod zmagovalnim odrom je končala Nika Križnar, med deseterico sta bili tudi Jerneja Brecl in Špela Rogelj.

Najboljše tri skakalke minulega poletja (c) FIS

Finalna tekma poletne velike nagrade je skakalkam ponudila novo priložnost na veliki skakalnici. Po prvi seriji je bila znova najboljša naša Urša Bogataj, ki je vodila s 132 metri in 124,6 točkami pred Japonko Saro Takanaši, ki je skočila meter manj, zbrala pa 123,8 točk, tretja je bila Avstrijka Marita Kramer s 128 metri in 122,0 točkami. Slabše ocene so Niko Križnar s 131 metri in 118,2 točkami uvrščale na 4. mesto, Špela Rogelj je s 121.5 metri in 106,7 točkami zasedala 7. mesto, Jerneja Brecl je skočila 123 metrov, 102,9 točk pa jo je uvrščalo na 9. mesto. Žal je bila diskvalificirana Katra Komar zaradi neustreznega dresa.

Breclova je v finalu pristala pri 122.5 metrih, po doskoku je bila nezadovoljna, kljub temu pa je z 208,2 točkami napredovala na končno 7. mesto. Rogljeva je pristala pri 119 metrih, 197,9 točk pa jo je potisnilo na končno 10. mesto. Zelo dobro je s finalnim skokom opravila Križnarjeva, ki je pristala pri 128 metrih in z 232,1 točkami prevzela vodstvo s kar 18 točkami naskoka pred takrat vodilno Nemko Katharino Althaus. "S tekmo sem zadovoljna, skoki so bili na visokem nivoju. Videla sem, da najboljšim lahko konkuriram tudi v poletnem delu, to mi na začetku ni šlo tako dobro. Zdi se mi, da kar dobro stopnjujem in že komaj čakam na zimsko sezono! Sem pa zelo vesela za Uršo, ki ji je uspelo zmagati poletno veliko nagrado, hkrati pa je danes osvojila drugo mesto," je povzela zmagovalka svetovnega pokala.

Fantastično je po nekaj čakanja za Križnarjevo nastopila Kramerjeva, ki je poletela kar 141.5 metrov, z 255,7 točkami pa je več kot zanesljivo skočila na vrh rezultatske razpredelnice. Izzivu Kramerjeve najprej s 128 netri in 235,5 točkami ni bila kos Takanašijeva, nato pa žal tudi Bogatajeva, ki pa je s 130.5 metri in 237,9 točkami kljub temu znova navdušila z 2. mestom, s tem pa je še bolj potrdila skupno zmago v letošnji poletni veliki nagradi. Križnarjeva je bila tako na koncu četrta, skupno pa peta. Bogatajeva je po koncu tekme povedala: "S tekmo sem zadovoljna, skakala sem bolje kot na treningu. Rezerve vedno so, nikoli ne moreš skočiti popolno. Zelo bi bila vesela, če bi mi to raven skokov uspelo držati to zime."

Najboljše tri na zadnji tekmi poletne velike nagrade (c) SloSki

Slovenke so pokal narodov dobile s prednostjo kar 515 točk pred Japonkami, Bogatajeva pa je na poletnem prestolu nasledila Križnarjevo z 280 točkami naskoka pred Takanašijevo.

Glavni trener Zoran Zupančič je bil na koncu zelo zadovoljen: "Lahko smo zelo zadovoljni. Današnja tekma je bila super, videli smo nekaj zelo, zelo lepih skokov. Čestitke za super skok Marite Kramer in rekord skakalnice, s tem je tudi naredila razliko. Deseterica je danes res skakala vrhunsko. Zmaga v poletnem pokalu za nas pomeni potrditev dobrega dela. V pokalu narodov smo zmagali s prednostjo več kot 500 točk, kar ocenjujem kot zelo dobro. Zmagali smo tudi posamično z Uršo Bogataj. Danes pa tudi lep ekipni uspeh, štiri tekmovalke med deset. Upam, da bomo to lahko prenesli v zimo. Žal je bila danes diskvalificirana Katra Komar, včeraj je ponesrečeno skočila novinka Nika Prevc. To sta bili tokrat dve grenki točki, sicer pa smo s Klingenthalom zelo zadovoljni in veseli!"

Zoran Zupančič in Urša Bogataj (c) SloSki

Naše skakalke v torek čaka še državno prvenstvo v Kranju, svetovni pokal pa se začne konec prihodnjega meseca v ruskem Nižnem Tagilu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov