DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Najprej finale poletne velike nagrade, nato za naslove najboljšega v državi

28.09.2021

Pred smučarji skakalci in skakalkami je zaključek poletnega dela sezone, nato se začnejo zadnje priprave na olimpijsko sezono z vrhuncem v Pekingu.

Letošnja in lanskoletna zmagovalka poletne velike nagrade - Urša Bogataj in Nika Križnar (c) SloSki

Prihajajoči konec tedna prinaša finale poletne velike nagrade v nemškem Klingenthalu, kjer bodo skakali tako skakalci kot skakalke. Pri slednjih je že vse odločeno, Urša Bogataj bo na prestolu nasledila Niko Križnar, Slovenke pa bodo ubranile zmago v pokalu narodov. Glavni trener naših skakalk bo v Nemčijo odpeljal Uršo Bogataj, Niko Križnar, Špelo Rogelj, Jernejo Brecl in Katro Komar, prvič v karieri bo priložnost med elito dobila 16-letna Nika Prevc. 

Prve bodo tekmovale skakalke in sicer jih kvalifikacije čakajo v petek ob 16. uri, tekma pa v soboto ob 11. uri. Skakalce kvalifikacije čakajo v petek ob 19. uri, tekma pa v soboto ob 14.15 uri. Glavni trener naših, Robert Hrgota, bo v Nemčijo odpeljal Anžeta Laniška, Petra Prevca, Ceneta Prevca, Tilna Bartola, Timija Zajca in Lovra Kosa.

Po sobotni tekmi v Klingenthalu naše najboljše skakalce in skakalke čaka še državno prvenstvo, ki bo na sporedu pod žarometi v Kranju. Za naslove se bodo pomerili v torek s pričetkom prve serije ob 17. uri, ob 19.55 uri bo na sporedu še tekma mešanih ekip. Lani sta v Kranju naslova ubranila Timi Zajc (SSK Ljubno BTC) in Ema Klinec (SSK Norica Žiri), med ekipami so slavili Žirovci.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov