Odštevamo dneve do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023

23.09.2021


V Planici in Kranjski Gori se je začelo odštevanje do največjega dogodka v zgodovini Slovenije – do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Odštevalnika sta bila odkrita na državni praznik, dan slovenskega športa. 23. septembra se je tako simbolno začela pot do leta 2023.FOTO GALERIJA >>

Dnevi, ure, minute in sekunde se bodo odštevali na dveh lokacijah, v Nordijskem centru Planica in na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori. Odštevalnika bosta vsakega mimoidočega opozorila na to, da je Slovenija pripravljena na velik izziv in tudi priložnost, da se pokaže kot gostiteljica izjemnega dogodka.

Zgornjesavska dolina se je že ovila v barve Planice 2023. Povsod je opaziti mogočne zastave, plakate in transparente, ki naznanjajo ta enkraten dogodek za Planico, Kranjsko Goro in celotno Slovenijo.Slavnostno je odštevalnik v Planici odkril predsednik Organizacijskega komiteja Planica 2023 g.Enzo Smrekar, skupaj s smučarskim skakalcem Žigo Jelarjem in tekačem na smučeh Miho Šimencem.

''Smučarska zveza Slovenije vstopa v razvojno obdobje. Približuje pa se tudi največji dogodek v zgodovini Republike Slovenije – FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023. Današnji dan zaznamuje uradno odkritje odštevalnika, ki nam bo v vsakem trenutku pokazal kako blizu smo otvoritveni slovesnosti tega prestižnega športnega spektakla. Prepričan sem, da nam bo svetovno prvenstvo uspelo pripraviti v najboljši luči, kljub razmeram, ki trenutno vladajo v svetu. Zahvaljujem se direktorju NC Planica dr. Franciju Petku za dobro sodelovanje, Občini Kranjska Gora in njenemu županu g.Janezu Hrovatu, za gostoljubje v tej prečudoviti dolini, ter vsem ostalim, ki bodo to svetovno prvenstvo naredili nepozabno,'' je ob uradnem odkritju povedal g. Smrekar.

Predsedniku Smučarske zveze Slovenije sta pri odkritju pomagala smučarski skakalec Žiga Jelar in tekač na smučeh Miha Šimenc, ki je povedal: "Prvenstvo je zagotovo velika motivacija. Ko smo izvedeli, da bo prvenstvo v Planici, smo bili prav tu na pripravah. Od tistega trenutka dalje je skoraj vse usmerjeno v to, drugače smo začeli študirati tudi same proge. Enostavno imamo na vsakem treningu, ko smo tu, v glavi, da bo tu potekalo tudi svetovno prvenstvo, ki se ga res že zdaj zelo veselimo. To bo vrh trenutne generacije."

Svoje je dodal še Jelar: "V tej zimi nas čakajo olimpijske igre, a zagotovo srce hitreje začne biti tudi, ko omenimo svetovno prvenstvo, praktično je do tja le še dobro leto. Mislim, da imamo zelo močno ekipo, ki lahko seže po najvišjih mestih. Cilji so visoki, hkrati pa želimo pokazati, kje smo doma in kaj imamo. Obeh vrhuncev pa se že zelo veselim."

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov