SP rolke: Slovenija se iz Italije vrača s kompletom medalj

20.09.2021

Svetovno prvenstvo na tekaških rolkah je končano. Prvič se ga je udeležila tudi Slovenska reprezentanca, ki so jo sestavljali člani mladinske A in U23 ekipe.

Hana Mazi Jamnik se domov vrača z dvema medaljama (c) SloSki

Slovenija se je pokazala kot zelo konkurenčna država, katere tekmovalci lahko posegajo po medaljah. Prvenstvo je bilo izpeljano v štirih tekmovalnih dneh. Tekma na distanci v drsalni tehniki na prelazu Lavazze, sprint na izločanje na 200 metrov v Zianu, moštveni sprint v Zianu (2x 6,6 km) ter tekma s skupinskim startom v klasični tehniki iz Ziana do zaključnega vzpona (3,3 km) na Alpe Cermis.

Cilj zadnjega tekmovanja je bil tik pod zimskim cilje na Tour de Ski-ju. Tri medalje V Slovenski ekipi so izstopali mladinski, ki sta skupno osvojili 3 medalje: zlato, srebrno in bronasto. Set medalj za prvo udeležbo na tem nivoju je več od pričakovanj in je dobra popotnica v zimski del sezone.

Hana Mazi Jamnik je postala mladinska svetovna prvakinja na 10 km v drsalni tehniki (Lavazze) in svetovna podprvakinja na 13 km v klasični tehniki (Ziano - Alpe Cermis). Njen uspeh je dopolnila Klara Mali s 3. mestom na 10 km v drsalni tehniki. Zelo blizu medalje sta bila na 4 .mestu v moštvenem sprintu tudi mladinska predstavnika Martin Močnik in Anže Gros, ki je bil po časih najhitrejši tekmovalec. Zaradi prehitrega štarta v zadnji predaji sta dobila 15 sekundni pribitek, sicer bi se veselila 3. mesta.

Zlato za Hano Mazi Jamnik in bron za Klaro Mali (c) SloSki

Podelitev mladinke, klasika (c) SloSki

Podelitev klasika 13 km (c) SloSki

Del slovenske ekipe (c) SloSki

Klara Mali v cilju 10 km preizkušnje (c) SloSki

Hana Mazi Jamnik - svetovna prvakinja (c) SloSki

Gal Gros v cilju sprinta (c) SloSki

Gal Gros v cilju na Alpe Čermis (c) SloSki

Pred uradnim treningom sprinta (c) SloSki

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov