Biatlonsko poletno državno prvenstvo

14.09.2021

Minuli vikend se je na vadbenem poligonu na Pokljuki odvijalo Državno prvenstvo v biatlonu, kjer so nastopile vse najboljše slovenske biatlonke in biatlonci.

Tekmovanje je v okviru Smučarske zveze Slovenije – Zbora za biatlon, zelo uspešno organiziral Smučarski klub Loška dolina, nastopilo pa je preko 140 tekmovalcev v vseh kategorijah. V soboto so se najprej v šprintu pomerili odrasli na malokalibrskem orožju, takoj za njimi pa še otroci z zračnim orožjem. V nedeljo so na tekmi s skupinskimi starti tekmovali le v odraslih kategorijah. Vsi so tekli na enakih tekaških rolkah, tako da so bili za vse pogoji odlični, predvsem pa enaki.

V moški konkurenci je bil vrstni red obakrat enak, in sicer je bil zmagovalec Jakov Fak pred Miho Dovžanom in Rokom Tršanom, pri ženskah pa v šprintu Lena Repinc pred Polono Klemenčič in Kajo Zorč, v skupinskem startu pa Polona Klemenčič pred Leno Repinc in Živo Klemenčič.

Po tekmovanju so bile podeljene nagrade za skupno razvrstitev v Pokalu Slovenije v biatlonu za sezono 2020-2021, ter za najboljšo biatlonko – Polona Klemenčič, najboljšega biatlonca – Jakov Fak, najboljšo mlado biatlonko – Lena Repinc, najboljšega mladega biatlonca – Alex
Cisar ter tudi najboljšemu klubu pretekle sezone – TSK Triglav Kranj.V okviru obeležitve ob uspešni organizaciji IBU svetovnega prvenstva v biatlonu na Pokljuki 2021, je Športno društvo Pokljuka med biatlonske klube razdelilo za 30.000 eur opreme za nadaljnji razvoj slovenskega biatlona. Ob tej priložnosti so v imenu Smučarske zveze Slovenije in Zbora za biatlon, Športnemu društvu Pokljuka oziroma njenemu dolgoletnemu predsedniku, gospodu Petru Zupanu, podelili zahvalo za doprinos k razvoju biatlona, Športnega centra Pokljuka in športa nasploh.Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov