DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

PVN: Ema Volavšek s tretjim mestom potrdila skupno 2. mesto!

05.09.2021

Ema Volavšek je na finalni tekmi poletne velike nagrade v avstrijskem Beljaku s tretjim mestom potrdila skupno drugo mesto! 

Ema Volavšek je skupno zasedla 2. mesto (c) SloSki

Za najboljšo slovensko nordijsko kombinatorko je sijajno poletje. Po dveh drugih mestih v Nemčiji, je na finalni tekmi sezone v avstrijskem Beljaku končala na 3. mestu. Znova je odlično tekla in se s sedmega mesta po skokih prebila na zmagovalni oder, še peto tekmo pa je dobila Norvežanka Gyda Westvold Hansen, ki je za 22,4 sekund premagala Italijanko Anniko Seiff, Volavškova je zaostala 24,9 sekund. Silva Verbič je po včerajšnjem uspehu kariere danes končala na 16. mestu, po skokih je bila deveta.

"Danes sem skočila bolje kot včeraj, vedela sem, da sem zraven, da sem v teku močnejša skoraj od vseh. To sem na koncu tudi videla, ko sem imela prvi čas teka. S tretjim mestom sem res zelo zadovoljna! Pred poletno veliko nagrado nisem sploh pričakovala, da bi lahko prišla na stopničke na kakšni tekmi, zdaj pa mi je uspelo biti druga v skupnem seštevku. Res sem zelo vesela in kar malo prihaja za mano, ne morem še čisto verjeti. To se mi zdi zelo lep dosežek, res sem zadovoljna!" je po uspehu žarela Volavškova.

Pogled na najboljše tri minule sezone (c) SloSki

Skupno je pred Volavškovo končala le neporažena Norvežanka Westvold Hansen, tretja je bila Avstrijka Lisa Hirner, Verbičeva pa je po nastopu na dveh tekmah zasedla 20. mesto.

S četrtimi točkami na peti tekmi je sezono na najvišjem nivoju sklenil Vid Vrhovnik. Po skakalnem delu preizkušnje v Beljaku je  zasedal 22. mesto, v cilj 10 km preizkušnje pa je prišel prav na omenjenem mestu, dobri dve minuti za zmagovalcem Mariom Seidlom. Gašper Brecl je točke na 39. mestu zamudil za dobre pol minute, Uroš Vrbek pa je po 24. mestu v skokih nato žal tekmo moral predčasno končati.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov