DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

PVN: Ema Volavšek tudi v Oberwiesenthalu znova le za Norvežanko

01.09.2021

Po tekmah v Oberhofu se je poletna velika nagrada danes nadaljevala v nemškem Oberwiesenthalu. Znova je zablestela Ema Volavšek, ki je ponovila dosežek iz Oberhofa.

Najboljše tri na tretji tekmi poletne velike nagrade (c) SloSki

Ema Volavšek je navdušila na drugi tekmi v Oberhofu z drugim mestom, tudi tokrat je bila že po skokih med najboljšimi. Z 88.5 metri in 99,0 točkami je na 4. mestu imela minuto in 10 sekund zaostanka za Norvežanko Gydo Westvold Hansen, ki je skočila 102.5 metrov. Druga je bila Nemka Jenny Nowak s 101 metrom in dvema sekundama zaostanka, tretja pa Avstrijka Annalena Slamik s 100.5 metri in 15 sekundami zaostanka.

Na 5 km preizkušnji je Volavškova znova prikazala sijajen tek, prehitela je tako Nemko kot Avstrijko, Norvežanka pa je ohranila 70 sekund naskoka pred Slovenko, ki se je znova veselila drugega mesta. Tretja je bila z zaostankom desetih sekund za Volavškovo Marie Leinan Lund, sicer sedma po skokih. "Zelo sem zadovoljna, predvsem s skokom. V teku je bilo morda malce slabše kot na prejšnjih tekmah, a sem še vseeno res zelo vesela, da sem spet uspela doseči ta rezultat. Bomo videli, ali bo v Beljaku čas, da premagam Norvežanko," je bila zadovoljna naša kombinatorka po drugih stopničkah v karieri.

Kombinatorci so nastopali takoj za kombinatorkami. Tokrat edini Slovenec, Vid Vrhovnik je po skakalnem delu tokrat zasedal 34. mesto, pristal je pri 92 metrih in imel dve minuti in 10 sekund zaostanka za vodilnim Nemcem Terencom Weberjem, ki je skočil 104 metre. Drugi je bil Avstrijec Martin Fritz z 11 sekundami zaostanka, tretji pa Finec Ilkka Herola s 14 sekundami zaostanka. Vrhovnik je na 10 km razdalji pridobil eno mesto in je tako končal na 33. mestu, zmagal je Vinzenz Geiger, peti po skakalnem delu preizkušnje.

Finalni tekmi poletne velike nagrade bosta na sporedu konec tedna v avstrijskem Beljaku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov