DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

PVN: Ema Volavšek v Oberhofu spisala zgodovino in stopila na zmagovalni oder

29.08.2021

Ema Volavšek je v nemškem Oberhfou na drugi tekmi poletne velike nagrade 2021 zaostala le za Norvežanko Gydo Westvold Hansen in z drugim mestom poskrbela za zgodovinski dosežek nordijske kombinacije v Sloveniji.

Najboljše na drugi tekmi v Oberhofu (c) SloSki

Že včeraj je 18-letna Ema Volavšek nakazala, da je odlično pripravljena, danes pa je 11. mesto še močno popravila. Po skokih je bila odlična 4., 51 sekund za vodilno Avstrijko Annaleno Slamik. Na 5 km preizkušnji je Volavškova prehitela tako omenjeno Avstrijko, kot Italijanko Anniko Sieff, ki je imela 46 sekund prednosti, zaostala pa je le za sovrstnico iz Norveške, Gydo Westvold Hansen, ki je ubranila 12 sekund prednosti. Volavškova pa je več kot zanesljivo zasedla sijajno 2. mesto, kar so prve slovenske stopničke na tekmah poletne velike nagrade! Tretja je bila z zaostankom 21 sekund Slamikova. "Nisem tako presenečena, saj sem že včeraj videla, da znam zelo dobro teči. Danes pa sem še dobro skočila. Sem pa zelo vesela! Zdaj sem drugim dokazala, videla pa sem tudi sama pri sebi, da znam in skočiti in teči pri vrhu. S tem v glavi bom šla v zimo in upam, da se tudi tam tako izkažem," je bila po tekmi več kot vesela Volavškova, ki je skupno po dveh tekmah na 4. mestu.

Na tekmi kombinatorcev je zelo dobro nastopil Vid Vrhovnik, ki je po 20. mestu po skokih v tesnem boju zasedel končno 17. mesto, za sedmim mestom je zaostal le dobrih deset sekund. Zmagal je domačin Johannes Rydzek pred rojakom Vinzenzom Geigerjem, tretji je bil Finec Ilkka Herola. Gašper Brecl je zasedel 38. mesto, Matic Hladnik pa je končal na 50. mestu.

Naslednja postaja bo sredi tedna nemški Oberviesenthal.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov