DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

PVN: Volavškova v Oberhofu 11., Vrhovniku točke na 28. mestu

28.08.2021

Nemški Oberhof je prizorišče prvih tekem letošnje poletne velike nagrade, ki bo prvič potekala hkrati tako za kombinatorce kot kombinatorke. Na prvi tekmi sta točke osvojila dva slovenska predstavnika.

Ema Volavšek (c) GEPA

Kot prva so nastopila dekleta, med katerimi je bila tudi najboljša Slovenka, Ema Volavšek. Po skakalnem delu preizkušnje je zasedala 12. mesto, na 5 km razdalji pa je nato z odličnim tekom, imela je drugi čas med vsemi, pridobila eno mesto in je končala na 11. mestu s končnim zaostankom 50,6 sekund za zmagovalko iz Norveške, Gydo Westvold Hansen. Druga je bila najboljša po skokih, Avstrijka Lisa Hirner z zaostankom 0,3 sekunde, tretja pa Italijanka Annika Sieff z zaostankom 25,2 sekund.

Kombinatorci so veliki skakalnici, kombinatorke na srednji. V konkurenci kombinatorcev smo imeli tri predstavnike. Vid Vrhovnik je po skokih zasedal 37. mesto z zaostankom 2:54 minute za vodilnim Avstrijcem Mariom Seidlom. Gašper Brecl je zasedal 48. mesto, Matic Hladnik pa je bil še mesto za njim, oba z zaostankom dobrih štirih minut. Na 10 km progi se Vrhovnik pokazal zelo soliden tek in se je povzpel do 28. mesta s končnim zaostankom 2:26 minute za zmagovalcem iz Finske, Ilkko Herolo, sicer četrtim po skokih, v ciljnem sprintu je ugnal Seidla, tretji je bil še en Avstrijec, Manuel Einkemmer z zaostankom 13,5 sekund. Hladnik je z zaostankom dobrih petih minut končal na 46. mestu, Brecl pa ni štartal.

Jutri bosta v Oberhofu novi preizkušnji, sredi tedna se karavana preseli v Oberwiesenthal, poletna velika nagrada pa se bo prihodnji konec tedna končala v avstrijskem Beljaku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov