DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Wisli prvič začetek poletne velike nagrade za skakalce in skakalke

14.07.2021

Konec tedna se bo v poljski Wisli začela poletna velika nagrada, prvič bodo ob skakalcih nastopile tudi skakalke. Danes so v Kranju vtise strnili v obeh naših reprezentancah.

Slovenska šesterica za uvodni tekmi na Poljskem (c) SloSki

Wisla bo konec tedna gostila prve tekme letošnje poletne velike nagrade, prvič v zgodovini skupaj začenjajo skakalci in skakalke. Glavni trener skakalcev, Robert Hrgota, je določil, da bo v Wisli nastopilo šest naših orlov - Peter Prevc, Timi Zajc, Žiga Jelar, Jan Bombek, Anže Lanišek in Tilen Bartol. Glavni trener skakalk, Zoran Zupančič pa je razkril, da na Poljsko potuje najboljša šesterica iz lanske sezone, torej Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj, Špela Rogelj, Katra Komar in Jerneja Brecl. V petek bodo v Wisli na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa sledita posamični tekmi v obeh konkurencah.

Robert Hrgota, glavni trener moške reprezentance

Veselim se že teh tekem zaradi tekmovalnega naboja. Po dolgem času bodo na tekmi tudi gledalci, kar bo prav prijetno za popestritev. Rezultatskih ciljev za poleti ni, še posebno za prve tekme ne, saj vemo, kaj letos šteje - zima. Dobrodošel je vsak dober rezultat, ne bo pa gorelo, če na prvih tekmah kdo skoči slabše. Seveda so želje, da je vedno nekdo na vrhu. Dobro je, če na prvih tekmah dobiš potrditev, vidiš konkurenco, dobiš zagon, spet kdo drug bo malce podlegel. Nismo pa tempirali forme za te tekme.

Anže Lanišek

Zima je tista, ki šteje, a tudi poleti si želiš pokazati določen nivo s katerega se potem da graditi naprej. Na treningih za enkrat kažem precej visok nivo pripravljenosti, upam, da to uspem prenesti tudi na tekmo in da s čimboljšimi skoki potem tudi nadaljujem. Nikoli ni dobro, če si v ozadju. Je pa res, da je do zime še kar nekaj časa. Res je, da prihaja olimpijska sezona, olimpijska tekma je vrhunec obdobja. A kljub temu je potrebno iti dan za dnem, iz tedna v teden in delati na pripravljenosti v celoti. Potrebno je iti počasi, potrebno je graditi korak za korakom, biti zbran v vsakem trenutku in vedno moraš dati svoj maksimum.

Peter Prevc

Treningi dobro uspevajo, vsaj tako mislim. Poškodb ni oz. so se maja sanirale. Zdaj je obdobje treningov, prihaja pa tekma, ki ponudi poseben okoliš, auro, ki te drži na preži. Čakaš, da se tekma zgodi in se potem vse ostalo sprosti. Vedno pa je nehvaležno pred tekmo govoriti kako dobri ali slabi smo.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske reprezentance

Letos še vedno delamo največ na tehniki, tu vidim največ rezerve. Tekmovalke bodo oktobra telesno dobro pripravljene. Mlajše imajo na tem področju več dela. Sam pričakujem, da se ekipi pridruži tudi kakšna od mladink. Potem bomo rasli dalje in bomo vedno močnejši. 

Špela Rogelj

Mislim, da je za organizatorja lažje, če smo vsi na istem prizorišču. In tudi za nas je to lažje, ker je več pozornosti, ko so zraven fantje. Ko imamo same tekmo, je obiskanost manjša z izjemo Ljubnega in morda Japonske. Gledanost na TV se že bolj primerja s fanti, obiskanost pa še ne. Vsi si želimo tekmovati, veselimo se prvih tekem. A vsi v to sezono vstopamo negotovi, ker točno ne vemo, kam spadamo. Po prvih tekmah lažje zadihaš, vidiš kaj moraš še narediti, spremeniti, pri drugih nacijah vidiš material. Vse je bolj osredotočeno na zimsko sezono, pri meni na poletnih tekmah poudarek ni velik.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov