Preminil je nekdanji predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian Franco Kasper

10.07.2021


Mednarodna smučarska zveza je sporočila da je nekdanji predsednik Gian Franco Kasper preminil.Kasper je delal za FIS 46 let, zadnjih 23 kot predsednik. To vlogo je sklenil dober mesec pred njegovim naslednikom, Johanom Eliaschom, ki je bil izvoljen za predsednika na 52. kongresu FIS, 4. junija.

Le nekaj dni pred kongresom je bil 77-letni Kasper sprejet v bolnišnico, kjer je ostal vse do svoje smrti v petek zvečer. Kasper je bil član Mednarodnega olimpijskega komiteja od 2000 do 2018 in bil član Svetovne protidopinške agencije od 2003.

''Danes nas je pretresla novica, da je v 77. letu starosti umrl nekdanji dolgoletni predsednik Mednarodne smučarske zveze (FIS) g. Gian Franco Kasper. Njegovo delo je v zadnjih 46 letih zaznamovalo svet smučarskih disciplin in omogočilo njihov razcvet. Bil je velik prijatelj Slovenije, saj je vedno našel veliko razumevanja in rešitev, ki so omogočale razvoj tudi Smučarske zveze Slovenije in naših športnikov. Bil je tudi eden od pomembnih členov pri vključitvi Smučarske zveze Slovenije v FIS, ob osamosvojitvi Republike Slovenije. Danes sem v svojem imenu in v imenu celotne SZS že izrekel sožalje družini in FIS. Ohranili ga bomo v trajnem spominu,'' je povedal predsednik SZS g. Enzo Smrekar.

Predsednik FIS, Johan Eliasch, je dejal: ''Gian Franco Kasper je bil edinstven v mednarodni športni skupnosti. FIS je povzdignil iz male zveze v nesporno vodjo v zimskih športih, kar je dokaz njegove vizije in delovne etike. Imel sem ga privilegij poznati 25 let in z njim delil veliko lepih trenutkov in zgodb. Njegova zadržana narava in hitra pamet bosta pogrešana v FIS in mednarodni športni skupnosti. V imenu celotne družine FIS bi rad izrazil naše globoko sožalje družini Kasper.''

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov