DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci v poletni pripeki postavljajo temelje za uspešno zimo

16.06.2021

Najboljši slovenski smučarji skakalci že slab mesec dni pridno trenirajo na skakalnicah in s tem postavljajo prve temelje za olimpijsko sezono 2021/22.

Slovenska ekipa po današnjem treningu v Kranju (c) SloSki

Po današnjem treningu v Kranju so strnili nekaj misli.

Robert Hrgota, glavni trener 

Vreme se je končno malo popravilo. Zdaj smo skupaj dva meseca, en mesec od tega treniramo na skakalnici. Nekateri fantje imajo že zelo visok nivo. V tem obdobju je želja, da se nivo ohrani, da se konstanta dvigne in da potem pred začetkom zime bolj detaljno izpilimo tehniko. Rad bi dvignil nivo skakanja, manjka nam samo še konstanta. Zdaj je poudarek na občutkih predvsem na naletu, delamo na spuščanju, vožnji, štartu. To bi radi čez poletje utrdili, da potem ne bomo imeli težav s prehodom na različne skakalnice, ki imajo različne naklone naleta itn. Torej, da v enem skoku potem skakalec osvoji način spuščanja in skakanja. Pred zimo pa bo čas za popravek bolj tehničnih napak. Trenutno gre dobro. Anže izgleda zelo dobro, Peter se prebuja, Tilen je dober, Timi malce niha, a pokaže, da je zraven. 

Anže Lanišek

Mislim, da nam je zdaj, ko skačemo vsem ljubše. Vsi pa se zavedamo, da je uvodni del priprav klučnega pomena, če želiš funkcionirati čez celotno leto. To je tista splošna kondicija, ki nam prinaša lažje delovanje pozimi. Hrbet je za enkrat v redu. Včasih se manjše bolečine pojavijo, a nič alarmantnega. Vse skušamo takoj rešiti.

Bor Pavlovčič

Zdaj sem si že priskrbel svoje padalo, tako da imam svojo opremo. Počasi napredujem, naredim kakšen skok na teden. Fino je! Forma na skakalnici je kar dobra. Za enkrat sem kar zadovoljen, glede na to, da so treningi še vedno kar naporni. Počutje na skakalnici ni tako lagodno kot pozimi, a mislim, da zbiram kar prave občutke. Mislim, da bo v tekmovalnem obdobju lažje.

Peter Prevc

Končno je vroče. Počutje pa se spreminja iz tedna v teden. Odvisno je od forme. Boljši kot si, boljše se počutiš cel dan. V tem obdobju bi radi počep uredili tako, da ni važno na katero skakalnico pridem, da potrebujem le dva skoka, da jo osvojim. Da ni tako, da bi v petek prišel in šele v nedeljo v zadnji seriji potuhtal kako gre. V zadnjem mesecu smo zamenjali pet skakalnic. Tudi v Planici in v Kranju pa skačemo z različnih višin zaletnih mest in se že tu lahko delajo razlike. Načrt je, da bom šel na prve tekme poletne velike nagrade, a najprej mora biti forma temu primerna. Do takrat imamo v načrtu še nekaj priprav v tujini, ostalo pa bomo bolj v Sloveniji, saj imamo tu kar dobre pogoje.

Domen Prevc

Pripravljenost je boljša kot v prejšnjih letih. Zadovoljen še nisem povsem, a pridejo treningi, ko presenetim samega sebe Če bi točno vedeli kaj in kako, bi to z lahkoto odpravili na enem treningu. A ne vemo točno na kaj je potrebno pritisniti, da se nam stvari čisto poklopijo. Na vsake toliko časa pa nam uspe. Zdaj je tako bolj cilj, da zbiramo občutke, da bomo pozimi vedeli kaj počnemo.

Timi Zajc

Zdaj skačemo že nekaj časa. Za enkrat sem s skoki kar zadovoljen, veliko pa je stvari, ki jih je potrebno izboljšati. Predvsem imam težave v počepu in to je tista stvar na kateri veliko delamo. 

Žiga Jelar

Prvi mesec sem treniral z ekipo, nato se je znova pojavila bolečina, ki sem jo imel že pozimi. Takrat se je vse skupaj stopnjevalo, odločili smo se, da se za mesec dni odmaknem, da grem na poseben program. Zdaj delam z Darjanom Spudičem na Fakulteti za šport. Sem že v zaključni fazi, naslednji teden se vračam nazaj na skakalnico. Bilo pa je to nujno potrebno. Zdaj se veliko boljše počutim kondicijsko in mislim, da bo tudi na skakalnici veliko več samozavesti.

Tilen Bartol

Že zdaj se na skakalnici vidi napredek od zime. Začel sem 100% bolje kot lani in za enkrat kaže dobro. Malce drugače smo zastavili položaj na skakalnici, počep in ugotovili smo, da iz tega veliko lažje odskakujem, sem bolj sproščen in to je zdaj rešitev. Gremo v pravo smer.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov