DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zbor za smučarske skoke in NK sprejel vse točke dnevnega reda in načrt za olimpijsko sezono

03.06.2021

V prostorih Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju je danes potekala 5. redna seja Zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Pod predsedstvom Ljuba Jasniča so bile sprejete vse točke dnevnega reda, zapisane spodaj:

  • Pregled realizacije sklepov 4. redne seje in 1. dopisne seje
  • Finančno poročilo za sezono 2020/21
  • Finančni načrt za sezono 2021/22
  • Tekmovalni sistem do 15. leta starosti
  • Dotacije za organizacijo tekmovanj klubi zima 2020/21
  • Ustanovitev Državnega panožnega centra nordijske kombinacije v Velenju
  • Razno (sprejetje kluba SSKlub Goričko v družino SZS)

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo je bil po seji zadovoljen, ker so bile vse točke dnevnega reda sprejete in dodal: "Najbolj sem vesel, ker smo po štirih letih sanirali nastali minus in zdaj začenjamo znova s pozitivne ničle. Tako nam bo precej lažje v prihodnje, nadejam se, da se bosta panogi zdaj razvijali še bolje, čeprav se zavedamo tudi težav, s katerimi se že ali pa se še bomo soočali. Zahvaljujem se vsem prisotnim na Zboru, ki so podali veliko zanimivih informacij, opazk, mnenj in konstruktivne kritike. Od težav, ki se bodo zaradi zaprtja države in onemogočenega trenažnega procesa v času epidemije še pokazali, ne bežimo, a menimo, da se bo to v pravi meri pokazalo šele čez čas, čeprav so obrisi že dobro vidni. Vesel sem, ker se razvija pogovor v smeri dodatnega Državnega panožnega centra nordijske kombinacije v Velenju. Projekt bo preučila posebna skupina, prej kot v dveh letih pa to zagotovo ne bo zaživelo, saj želimo narediti projekt, ki bo pil vodo. Kombinacija ostaja naša rak rana."

Da so rdeče številke končno preteklost, je vesel tudi vodja panoge, Gorazd Pogorelčnik, ki je še dodal: "Sezono, ki je bila zaradi epidemije vse prej kot normalna, končujemo v pozitivni ničli. Tega sem zelo vesel, saj pri načrtovanju za olimpijsko sezono, po štirih letih ne bo potrebno upoštevati pokrivanja dolga iz preteklosti. Pred nami sta dve zelo pomembni sezoni, olimpijska in nato domače svetovno prvenstvo, kjer so naši cilji zelo jasni in visoki – medalje oz. narediti vse, da se temu čimbolj približamo. Zato bomo povečali tudi sredstva za priprave, strokovna vodstva ekip za svetovni pokal smo že okrepili. Ob uspešno izpeljanem finančnem načrtu, proračun za prihajajočo sezono znaša okrog 2,5 milijona evrov, se nadejamo, da bomo v prihodnosti klubom lahko na pomoč priskočili tudi po finančni plati."

Znova se pripravlja nekaj akcij, ki bodo klubom priskrbela dodatna sredstva, vse prisotne je pozdravil tudi direktor SZS, Uroš Zupan: "Želel bi vam izreči iskrene čestitke in pohvale, kar si zasluži predsedujoči, vodja panoge in celotna ekipa. Objektivno je povedati, da je bila panoga za smučarske skoke in NK v pretekli sezoni najuspešnejša panoga pod okriljem SZS. O tem govorijo velik kristalni globus in štiri medalje iz nordijskega svetovnega prvenstva. Smo veseli in ponosni! Kot direktor primarno skrbim za finačno poslovanje zveze in mi je jasno tudi v veselje, da je panoga uspela sanirati dolg, ki se je vlekel nekaj let in tega bremena na ramenih ne bo več nosila."

Ob koncu je Zbor soglasno med članice SZS sprejel SSKlub Goričko, že 26. po vrsti, Marko Mlakar pa je predstavil pravila pri gradnji skakalnih naprav in opozoril na težave, ki se pojavljajo pri sami gradnji le teh.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov