DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Športni izziv skoči z nami

26.05.2021

Zavod za šport RS Planica je skupaj s koordinatorji panog pri nacionalnih panožnih športnih zvezah v minulih mesecih pripravil posebne športne izzive, imenovane Skoči z nami.

Skakalni izziv je pripravil Jurij Tepeš, prikazali pa sta ga mladinski reprezentantki, Nejka Repinc Zupančič in Lara Logar (c) Šport mladih

Zaradi vsem dobro znanih razlogov so v šolskem letu, ki se izteka, odpadla skoraj vsa šolska športna tekmovanja. Na Zavodu za šport RS Planica so skupaj s koordinatorji panog pri naših panožnih športnih zvezah pripravili posebne športne izzive, ki so jih učenke in učenci lahko opravili v skupinah znotraj svojega oddelka posamezne šole. Koordinatorka panoge smučarski skoki za šolska tekmovanja je Biserka Drinovec: "Z Zavodom za šport RS Planica in s Smučarsko zvezo Slovenija smo se dogovorili, da bi pripravili določene športne izzive. To je v prvi vrsti priložnost za otroke, da skozi igro pobližje spoznajo posamezno športno panogo in nenazadnje tudi priložnost za panožno zvezo, da se malce spromovira, predstavi, kar je za marsikoga lahko kar težko. Vesela sem, da se je SZS temu odzvala in moram reči, da je bil odziv zelo, zelo dober."

Poleg izziva v smučarskih skokih so sicer učenci preko Športnega izziva spoznavali še košarko, nogomet in rokomet, atletika, badmintom, lokostrelstvo, gimnastični poligon, Biserka Drinovec pa predstavi nekaj številk, ki so jo naravnost navdušile pri smučarskih skokih: "Sodelovalo je 1068 otrok, 267 ekip iz 28 osnovnih šol. Izjemno presenečena in hkrati zelo vesela sem, ker so se izziva udeležile predvsem šole, niso bile samo takšne, a večina jih je bila, ki nikoli še ni sodelovala v živo na smučarskih skokih, torej na sami skakalnici. Vesela sem bila, saj sem videla, da tudi oni zadevo spremljajo in da so jim skoki nenazadnje pri srcu."

Koronakriza je seveda zahtevala drugačen pristop do samega izziva, tako da je izvajalcem na pomoč priskočil Jurij Tepeš z dekleti iz DPNC Kranj. "Jurij je z dekleti pripravil in posnel izziv. Šlo je za skok v daljino z doskokom v telemark. Mislim, da to ni bila težka naloga, nenazadnje smo po odzivih videli, da so jo lahko opravljali prav vsi učenci od 1. pa do 9. razreda. Odziv je bil res dober, tudi pri učencih višjega razreda, kar me še posebno veseli. Če povem konkretno – sodelovalo je 98 ekip iz prve triade, 92 ekip iz druge in 77 ekip iz tretje triade, torej skupaj 267 ekip."

Med vsemi prijavljenimi ekipami v aplikacijo Športni izziv so na podlagi predhodnega razpisa izžrebali ekipe, ki so s strani organizatorja, Zavoda za šport RS Planica že prejeli praktične nagrade Športa mladih. "Želimo si, da bi v jeseni ta tekmovanja lahko izvajali v živo. A tudi če bo tako, želimo še vedno posneti kakšne dodatne izzive, ki so lahko kot pomoč športnim pedagogom. Tako bi denimo uro športne vzgoje še dodatno lahko popestrili z npr. skakalnim izzivom. Zavedamo se, da imajo svoj športni program, učni načrt, a mislimo, da bi jim to lahko še malce popestrilo kakšno uro," za konec še doda Biserka Drinovec, sekretarka Športne zveze Tržič.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov