DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke z velikim zagonom proti novim izzivom v olimpijski sezoni

20.05.2021

Najuspešnejša reprezentanca pod okriljem Smučarske zveze v minuli sezoni, ženska skakalna reprezentanca, je danes v Žireh strnila misli ob prehodu s stare v novo sezono. 

Naša reprezentanca na treningu v Žireh (c) SloSki

Pod vodstvom glavnega trenerja Zorana Zupančiča naše skakalke trenirajo že poldrugi mesec, jutri pa bodo prvič po izjemnem zaključku sezone konec marca v Rusiji znova zapele skakalne smuči in se spustile po skakalnici. 

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

S samo motivacijo po tako uspešni sezoni prav velikih težav nimamo, punce so motivirane. Potrebno je sestaviti zanimiv program, ohraniti mir v hiši in potem se ne bojimo, da bodo prišli tudi dobri rezultati. Prav veliko stvari letos ne bomo spreminjali, poizkušali bomo stvari izpeljati še bolj natančno kot v lanskem letu. Morda se nekaj sprememb pričakuje na področju strokovnega dela ekipe. To bomo storili čez poletje. Je pa res, da so cilji visoki. Zdaj smo v pripravljalnem delu, zaključili smo osnovne bazične priprave, jutri je prvi dan, ko začnemo s poletnimi skoki na plastičnih skakalnicah.

Nika Križnar

Priprav sem se lotila v bistvu bolj s šolo kot s samimi treningi, če sem povsem iskrena. Vesela sem, da sem zdaj več poudarka namenila šoli, ker mi to pomeni pomembno stvar v življenju. To, da šolo naredim do konca, jo odpeljem tako kot se zagre, da to ne bo samo na športnem področju tako. Ko bo šola narejena, grem na polno v sezono, narediti jo bo potrebno, kot se spodobi. Odpraviti tiste minuse, nadoknaditi pomankljivosti. Pri tehniki, pri sami točnosti imam še precej stvari za popraviti. Lansko leto skoki zagotovo še niso bili povsem popolni, kljub temu, da sem osvojila veliki kristalni globus. Zdaj gledam naprej, proti olimpijskim igram, to je zame pomembna točka v sezoni 2021/22.

Ema Klinec

Misli so usmerjene v naslednjo sezono, v prihodnost, zagotovo pa je minula sezona ostala v meni. Bolj kot stopnička, ki me še pelje do višjih mest, do boljših uvrstitev. Menim, da smo dobili recept kako premagati svetovni vrh, ki smo ga kar nekaj časa iskali. To zdaj moramo le še izpiliti.

Nika Križnar se odlično najde tudi ob nogometni žogi (c) SloSki

Špela Rogelj

Prosti smo bili manj, kot smo morda mislili, da bomo, a glede na vse razmere v državi se nenazadnje tudi na dopust nisem odpravila nikamor. Vse trenutno poteka normalno, nekaj težav imam s kolenom, a bo že kmalu vse v najlepšem redu.

Urša Bogataj

Lansko poletje je bilo čisto drugačno kot sem ga bila vajena zaradi rehabilitacije. Letos te zadeve ni. Z glavo se je potrebno pripraviti, narediti napredek na rezervah, ki jih imam, to je predvsem v letu in pri doskoku.

Skakalke treninge popestrijo z raznovrstnimi vajami (c) SloSki

Katra Komar

Najprej moram ujeti preostala dekleta v pripravljenosti, saj sem malce zaostala ker sem nedolgo nazaj prebolela covid. Imam še nekaj težav, a se borim, da pridem čim prej zraven in da že v poletju odpravim vse težave na skakalnici, tako da bo šlo v zimo brez težav. Upam, da bom formo stopnjevala in če bo tako, želim, da pridem tudi na olimpijske igre.

Jerneja Brecl

Na rezultat ne bom gledala, želim si prikazati nekoliko več kot v pretekli sezoni. Sploh na tekmah so se mi stvari odvijale v napačno smer in to bom poizkusila popraviti. 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov