DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci že zagrizli v olimpijsko sezono, prvič na skakalnico 18. maja

04.05.2021

Danes je na stadionu v Kranju svoje načrte pred olimpijsko sezono 2021/22 razkrila slovenska moška skakalna reprezentanca.

Slovenska A reprezentanca na treningu v Kranju (c) SloSki

Po turbolentni sezoni 2020/21, ki je vrhunec prinesla z osvojeno medaljo na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, je naša moška reprezentanca na čelu z glavnim trenerjem, Robertom Hrgoto, že zagrizla v sezono, ki je pred nami. Strokovni štab sta okrepila Gašper Berlot, ki bo skrbel predvsem za drese in kondicijski trener Matjaž Polak, v A reprezentanco sta na novo uvrščena Bor Pavlovčič in Cene Prevc, slednji bo treniral po programu B reprezentance.

Robert Hrgota, glavni trener slovenske reprezentance

S skupnimi pripravami smo začeli 26. aprila, fantje pa so motorje posamezno ogrevali že malce prej, tako da na prvi dan skupnih priprav niso prišli povsem zakrčeni. Zdaj smo v procesu bazičnih priprav, osnovo je potrebno narediti dobro. Pripraviti moramo celotno telo, da gremo potem lahko v specialne vadbe. Z večino fantov oz. z njihovo pripravljenostjo sem zelo zadovoljen.

Če bo koledar ostal, tako kot je, načrtujem, da gremo na prvi dve postaji poletne velike nagrade z udarno ekipo, torej v Wislo in v Courchevel. Potem bodo postaje v Rusiji, Kazahstanu in Romuniji verjetno bolj namenjene fantom, ki lovijo tisto kvoto, da ne izpadejo iz kvote za svetovni pokal, da ohranjamo mesta. V Hinzenbachu in Klingenthalu pa znova načrtujemo nastop z udarno ekipo. Prvič pa bomo na skakalnico odšli 18. maja in sicer na 80-metrsko napravo v Planico.

Anže Lanišek

Hrbet je v redu. Najbolj pomembno je, da smo našli vzrok, zakaj me hrbet boli. Ne bo potrebne operacije, nikakršnega posega pravzaprav. Že s tem, da bom popravljal svoje gibalne vzorce, ki so napačni, bomo to težavo rešili. Pregledala sta me dva zdravnika in po posvetu so sledile vaje, ki jih zdaj moram izvajati, da najdem pravo telesno držo tako med treningom kot ostalim časom.

Forma se tempira v glavi. Tako kot smo se postavili za Oberstdorf, bomo naredili tudi zdaj. Šli smo v Planico, trenirali, vedel sem zakaj treniram, vedel sem, da treniram za medaljo in tako smo tempirali formo. Bolj kot se je bližalo to, bolj v glavi skušaš stopnjevati skoke. Še vedno pa se vse mora dogajati spontano, ne da o tem razmišljaš preveč.

Cilji so vedno visoki, vedno je cilj, da na vsaki tekmi pokažeš svoje najboljše skoke. Želiš si, da si ti tisti najboljši, tisti za katerim vsi gledajo. To je moj cilj. Morda letos, morda naslednje leto, morda pa nikoli, a to je moj cilj za katerega delam.

Bor Pavlovčič

Stremim k tem, da čimprej ujamem formo, kakršna je bila lanska in jo še izboljšam. Z napak sem se lani naučil marsikaj. Iz tega bom gradil še boljšo formo. Trenutno je še kar težko, saj sem zamenjal celotno strokovno vodstvo. Je še kar nekaj prilagajanja, lovljenja, a upam, da se uspemo čim prej uskalditi, da bo delo nemoteno.

Lanska sezona je bila velik zagon. Dokazal sem si, da sem sposoben, čeprav sem lani našel veliko pomankljivosti, na drugi strani pa se je tudi poklopili veliko stvari. Imam veliko motivacije tudi zato, ker je to olimpijska sezona.

Peter Prevc

Potrebno je vzdrževati tisto kar znam in izboljšati tisto kar ne znam. Ne želimo delati velikih sprememb, a le bolj spremljati proces treninga, ga prilagoditi tudi glede na dnevno, tedensko počutje. Torej, če se počutiš dobro, narediš kakšno vajo več, če se ne počutiš dobro pa kakšno vajo manj.

Lani sem morda prehitro kdaj postal nervozen, morda sem prehitro mislil, da bo šlo kar samodejno na bolje. Ko je bilo sezone konec, sem bil najbolj razočaran, da tudi enkrat nisem prišel med deseterico, kar sploh ne vem, kdaj se je že zgodilo. To je tisto, kar mi je najbolj dalo misliti. Zakaj se je to dogajalo, bo potrebno še malce premleti.

Domen Prevc

Stari, novi štab prinaša neko novo energijo, tu so ljudje s katerimi sem že delal in moram reči, da je za enkrat vseskupaj zelo obetavno. Na treningih vidim, da sem pripravljen kar dobro, a to bo potrebno vzdrževati čez celo poletje.

Timi Zajc

Na priprave sem prišel s prazno glavo, vesel sem tudi, ker smo iz najhujšega dela že ven. Prvi teden je vedno najbolj naporen. Potrebno pa je vseskozi zelo dobro trenirati, ohranjati fokus in to je najbolj pomembno.

Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo je predlagal spodnjo sestavo reprezentanc, le to mora na seji, ki bo potekala že v tem mesecu, potrditi Zbor:

Moška A reprezentanca
Glavni trener: Robert Hrgota
Trener pomočnik: Gašper Berlot, Gašper Vodan
Trener – svetovalec: Jani Grilc

Anže Lanišek, SSK Mengeš
Bor Pavlovčič, ND Rateče Planica
Domen Prevc, SK Triglav Kranj
Peter Prevc, SK Triglav Kranj
Žiga Jelar, SK Triglav Kranj
Timi Zajc, SSK Ljubno BTC
Tilen Bartol, SSK Sam Ihan
Cene Prevc, SK Triglav Kranj

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov