Za glavnega trenerja predlagan Janez Marič

15.04.2021

Vodstvo biatlonskih reprezentanc je danes, 15. 4. 2021, Strokovnemu svetu panoge biatlon podalo predlog sestave trenerskih in tekmovalnih ekip za sezono 2021-22. Strokovni svet bo o tem razpravljal v torek, 20. 4. 2021, predlog Strokovnega sveta mora kasneje potrditi še Zbor za biatlon pri SZS.


Janez Marič

Največja sprememba je v moški A ekipi, ki jo po treh sezonah uspešnega dela zapušča Uroš Velepec, ki prevzema žensko ekipo Ukrajine. V kolikor bodo organi panoge biatlon potrdili predloge, bo v naslednji sezoni najboljše slovenske biatlonce vodil dosedanji trener mladinske moške ekipe Janez Marič, ženski del ekipe pa še naprej Andreja Mali. Strelski trener ostaja Ljubo Tomažič, fizioterapevtka Ula Hafner, oba bosta skrbela za moško in žensko ekipo. V moško A ekipo bosta poleg petih fantov iz lanske sezone (Fak, Bauer, Dovžan, Tršan in Cisar), vključena še perspektivna mladinca Anton Vidmar in Lovro Planko.

V mladinski ekipi trener ženskega dela ostaja Jure Ožbolt, moškega pa prevzema Lenart Oblak, ki je bil v pretekli sezoni pomočnik trenerja v ženski ekipi. Nova moč bo tudi Urška Poje, ki je lansko leto zaključila tekmovalno kariero, sedaj pa se vrača v vlogi pomočnice trenerja za žensko in moško mladinsko ekipo.

Izjava vodje panoge biatlon Janeza Ožbolta: »Veseli smo, da je Janez Marič pripravljen prevzeti odgovorno nalogo moškega trenerja A reprezentance, po tem ko reprezentanco sporazumno zapušča Uroš Velepec. Uroš zapušča ekipo v dobrem stanju, sam pa ostaja vsem na voljo v vlogi strokovnega svetovalca. Hvala Urošu za dobro in pošteno delo ter veliko sreče v nadaljnji trenerski karieri. Janez Marič je kot mladinski trener začel delati v sezoni 2016-17, nabiral izkušnje, pridobil ustrezno izobrazbo in verjamemo, da je prava oseba z znanjem, voljo in karakterjem, da vodi moško ekipo v naslednji sezoni, ki ima vrhunec na Olimpijskih igrah v Pekingu in sezonah po tem.«

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov