Konec sezone FIS Masters Cup 2020/21

01.04.2021


Končala se je sezona za masters tekmovalce. Z eno besedo, tudi naša sezona je bila nenavadna, polna odpovedi, ukrepov in prilagajanja razmeram v svetu in Evropi. Sezona tekmovanj je bila močno okrnjena, namesto razpisanih 63, je bilo uspešno izvedenih le 24 FMC tekmovanj. Mnogo pod povprečjem je bila tudi udeležba držav in tekmovalcev na posameznih tekmovanjih, razlog so korona ukrepi, ki so preko zime veljali v posameznih državah. Tekmovanja za FMC smo uspešno organizirali le v petih državah, Hrvaška, ZDA, Italija (s tremi prizorišči), Slovenija in finale na Slovaškem.Slovenski mastersi smo lahko zadovoljni, da nam je s pomočjo SZS (zahvala za pomoč in podporo gre predvsem Iztoku Klančniku, Romanu Šturmu in Boštjanu Anderliču) uspelo uskladiti in se dogovoriti za ukrepe ter pogoje treningov in tekmovanj. Naša sezona ni bila izgubljena. Za tri slovenske masterse pa je bila sezona 20/21 še posebno uspešna. Samuel Borovinšek, Boštjan Brus in Tadej Prebil so nastopili na večini tekmovanj in odnesli lepo število medalj.

SAMUEL BOROVINŠEK
- Skupni zmagovalec v kategoriji A5 (50 do 54 let)
- Skupni zmagovalec v veleslalomu v kategoriji A (30 – 60 let)
- Skupno tretje mesto SG, v kategoriji A (30 – 60 let)
- Skupno tretje mesto v kategoriji A (30 – 60 let)
- World masters criterium (WMC) 2. mesto v veleslalomu
- World masters criterium (WMC) 2. mesto v Super – G
- Udeležba na skupaj 21 tekmovanjih, pri tem pa kar 16 uvrstitev med dobitnike medalj.

BOŠTJAN BRUS
- Skupni zmagovalec v kategoriji A4 (45 – 49 let)
- World masters criterium (WMC) 3. mesto v slalomu
- Udeležba na skupaj 22 tekmovanjih, pri tem pa 17 uvrstitev med dobitnike medalj.

TADEJ PREBIL
- Skupni zmagovalec v kategoriji A3 (40 – 44 let)
- World masters criterium (WMC) 2. mesto v slalomu
- Udeležba na skupaj 22 tekmovanjih, pri tem se je kar 19-krat uvrstil med dobitnike medalj.

Poleg omenjenih treh »masters junakov zime« smo tudi ostali tekmovalci posegli po vidnih mestih in medaljah. Nekateri med nami so na oder za zmagovalce stopili prvič v svoji karieri:

- Milena Dolčič, 3. mesto SL, 3 mesto SG (Cerkno) v kat. C8
- Ida Istenič, 2. mesto SG; 3. mesto SL, 2x 3 mesto VSL (Cerkno) v kat. C7
- Alojz Faletič, 2. mesto SG, 3. mesto VSL (Cerkno) v kat. B9
- Hilmija Hadžić, 2. mestom SG (Sljeme) v kat. B7
- Mirko Istenič, 3. mesto SL (Cerkno) v kat. B7
- Leopold Recek, 3. mesto SG (Cerkno) v kat. A6
- Borut Pevec, 3. mesto VSL (Abetone), z odličnimi rezultati je zasedel skupno 4. mesto v kat. A5
- Peter Kosec, 3. mesto SG (Cerkno) v kat. A5
- Aljaž Lazar, 2x 2. mesto (Cerkno) v kat. A1

S finalnim FMC vikendom, 26. – 28.3.2021 se je tekmovalna sezona zaključila v Strbskem Plesu, na Slovaškem. Čestitke vsem tekmovalcem te sezone!

Želimo si le lahko, da se v naslednjem letu ukrepi omilijo, da bodo masters tekmovanja spet bolje obiskana, predvsem pa, da se srečamo zdravi in polni tekmovalnega zagona.

FMC – CERKNO 12. – 14.2.2021

Po nekaj tednih usklajevanj, prilagajanj ukrepom, dopisovanj s tekmovalci iz tujine, nam je na koncu zagodlo še vreme. Dežju ni bilo videti konca, sneg je kopnel iz minute v minuto, pa vendar smo z organizacijo uspeli. Udeležba na Cerknem sicer ni bila tako številčna kot smo vajeni, tekmovalo je 90 tekmovalcev iz 9 držav. Kar nas spet uvršča med najštevilčnejšo udeležbo pod »covid pogoji«. Pohvalimo se lahko z odlično organizacijo in kar je še pomembneje, nihče se ni vrnil domov s pozitivnim covid testom.

Kot vodja organizacije FMC tekmovanja bi se ponovno zahvalila vsem tekmovalcem za udeležbo na tekmovanju. Vsem sodelavcem in podpornikom iz smučišča in hotela Cerkno, SK Poljane in SK Idrija članom žirije, OC Vitranc Cup (za izposojo opreme), posebej hvala TD Dušanu Gorišku in ponovno SZS, ki je v teh ne gotovih časih podprla izvedbo tekmovanja.

V prihajajočih dnevih že čakamo nov masters koledar, na katerem Cerkno tudi tokrat ne bo izostal. Čaka nas jubilejno 10. tekmovanje za FIS MASTERS CUP na Cerknem!

Mali Patricija

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov