Jakov Fak sezono zaključil z izvrstnim 7. mestom

21.03.2021

Jakov Fak je na finalni tekmi letošnje sezone svetovnega pokala v švedskem Östersundu zasedel odlično 7. mesto.

Jakov Fak, foto: Gepa

Sezona svetovnega pokala v biatlonu se je zaključila z dramatičnim skupinskim štartom, med elitno trideseterico je nastopil tudi Jakov Fak. Na prvem streljanju je zgrešil en strel in je v drugi krog odtekel na 18. mestu z dobre pol minute zaostanka za vodilnimi tekmovalci. Na drugem streljanju je pokril vse tarče in je z zaostankom 45,5 sekund nadaljeval na 14. mestu.

V stoje je Fak začel z ničlo, kar ga je dvignilo na visoko osmo mesto pred zadnjim strelskim postankom v sezoni, zaostajal je le 24,8 sekund. Žal je prvi strel na zadnjem postanku Fak zgrešil, a nato zadel vse naslednje in v zadnji krog je odtekel na 5. mestu z 39,3 sekundami zaostanka za vodilnim Rusom Eduoardom Latipovim, ki je imel le 6,5 sekund prednosti pred Francozom Simonom Desthieuxom in 12,3 sekund pred Johannesom T. Bøjem. 

Desthieux je kmalu prehitel Latipova, tretjega mesta in s tem zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala se je v cilju razveselil mlajši od bratov Bø. Fak je zadnjo preizkušnjo sezone končal na izvrstnem 7. mestu z zaostankom 44,3 sekund za zmagovalcem. V skupnem seštevku je Jakov Fak sezono sklenil na zelo dobrem 11. mestu.

Jakov Fak: "Zadnja tekma je za nami. Bila je taka, da si jo zapomnimo za nekaj časa, izredno težka, še posebaj na strelišču. Zame je bil velik iziv tudi na progi, a z relativno dobrim streljanjem v temu vetru sem bil lahko pri višjih mestih in sem zadnjo tekmo končal na 7. mestu, skupno pa na 11. mestu. Seveda bi si želel, da bi bilo še boljše in da bi imel na kroni sezone, na svetovnem prvenstvu boljši izid oz. da bi imel kolajno. A naredil sem vse kar sem lahko, da bi bil čim boljši. Prostora za napredek je nekaj. Želim si, da bi ostal zdrav in da bi za naslednjo sezono lahko treniral še bolje in da bi bil še boljši!"

Uroš Velepec: "Moramo biti kar zadovoljni, Jakov je naredil eno lepo tekmo. Odtekel je konkurenčno, ves čas je bil zraven. Odlično, taktično je streljal, tisto svojo genialnost kaže na strelišču. Tudi izkušnje so v vetru prišle prav. Mislim, da smo tudi s tem zadnjim nastopom zadovoljni. Tekma je bila težka, izredno vetrovna. Veter se je obračal, ampak je naredil vse prav. Bil je eden najboljših strelcev danes. Za konec sezone 7. mesto in 11. skupno. Mislim, da smo lahko zadovoljni in z optimizmom gledamo naprej."

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov