Hadalin znova do slalomskih točk, 14. na finalu

21.03.2021


Na zadnji preizkušnji svetovnega pokala sezone 2020/21 je nastopilo 26 tekmovalcev, med katerimi je imela Slovenija enega predstavnika. V Lenzerheideju je bil na sporedu slalom.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Štefanu Hadalinu priv tek ni uspel po željah, saj je že kmalu po startu naredil večjo napako, ki mu je vzela precej časa. Srednji del je bil nato nekoliko boljši, vseeno pa je prišel v cilj s točno tremi sekundami zaostanka za vodilnim. To je bil Avstrijec Marco Schwarz, ki je za 18 stotink sekunde ugnal drugouvrščenega Francoza Clementa Noela in za 62 stotink rojaka Adriana Pertla.

Štefan, ki je zasedal predzadnje mesto med uvrščenimi, to je 19., je v drugo prikazal precej boljšo vožnjo in si lahko obetal napredek po lestvici. Iz boja za najvišjo stopničko je kot zmagovalec izšel Avstrijec Manuel Feller, ki je po uvodni vožnji zasedal šesto mesto. Noel se je obdržal na drugem mestu, Alexis Pinturault iz Francije je napredoval iz devetega na tretje, Hadalin pa je sezono sklenil na 14. mestu.

Štefan Hadalin (mp3): ''Današnja tekma ni bila to, kar sem od nje pričakoval. Na treningih sem se veliko bolje počutil, tako da mi je žal, da nisem vnovčil te zadnje priložnosti. Moram reči, da je za mano ena zelo solidna sezona, veliko vzponov in padcev, veliko nekih težav čez sezono, a na koncu, če potegnem črto, super napredek v veleslalomu. Tudi v slalomu sem napredoval v konstantnosti, če bodo danes točke, bodo na vseh tekmah. Zadovoljen sem s prikazanim in optimistično gledam naprej. Naslednji teden imam namen nastopati na državnih prvenstvih v Kranjski Gori in v Trbižu, potem pa sledi še spomladanski trening v Banskem.''

Klemen Bergant (mp3): ''Prvi tek je bil slabši, drugi tek je bil boljši. Treba je povedati, da je Štefan vse slalomu prišel do dol, je eden od redkih v tej karavani. Za naprej je sigurno velik cilj oziroma naloga, da sestavi svojo smučarijo v obeh tekih in potem bodo tudi rezultati boljši.''

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov