Fak na zasledovanju pridobil kar polovico mest

20.03.2021

Na zadnjem zasledovanju letošnje sezone svetovnega pokala je Jakov Fak dokazal, da je v odlični formi, saj je z 32. mesta napredoval na končno 16. mesto.

Jakov Fak, foto: Gepa

Švedski Östersund je po včerajšnjem šprintu danes prinesel zasledovalno tekmo s tremi Slovenci. Jakov Fak je začel na 32. mestu, Miha Dovžan s 53. mesta, Rok Tršan pa s 60. mesta. Na prvem strelskem postanku je Fak zgrešil en strel in je izgubil dve mesti, Dovžan je prav tako enkrat zgrešil, a je napredoval na 50. mesto, Tršan pa je z ničlo prišel na 52. mesto, le šest sekund za Dovžana. 

Na drugem strelskem postanku je Fak znova enkrat zgrešil, a napredoval na 30. mesto, Tršan je z novo ničlo skočil že na 43. mesto, Dovžan je z drugim zgrešenim strelom tekel na 48. mestu. Po polovici preizkušnje je vodil včerajšnji zmagovalec Lukas Hofer iz Italije. Na tretjem streljanju je Fak pokril vse tarče in pridobil kar 14 mest ter tako odšel naprej na 16. mestu, Tršan je s tretjo ničlo napredoval na 32. mesto, Dovžan pa je z novim zgrešenim strelom padel na 49. mesto. Na zadnjem strelskem postanku je Fak zgrešil tretji strel, a je ostal na 16. mestu, Tršanu se je pošteno zatresla roka in je pokril le dve tarči, kar ga je pahnilo na 41. mesto, Dovžan pa je tudik tokrat pokril štiri tarče, padel je na 52. mesto.

Zmage se je razveselil Norvežan Sturla H. Laegreid z dvema zgrešenima streloma, včeraj je bil šesti, drugo mesto je s tremi zgrešenimi streli osvojil Johannes T. Boe, ki je zaostal 22,6 sekund, tretje pa Hofer s štirimi zgrešenimi streli in zaostankom 32,4 sekund. Fak je končal na visokem 16. mestu, zaostal je dve minuti in 7,5 sekund, Tršan je zaostal še dve minuti več in je zasedel 43. mesto, Dovžan pa je na 52. mestu zaostal dobrih pet minut za zmagovalcem.

Jakov Fak: "Včerajšnjo pozicijo sem izboljšal za 16 mest, zgrešil sem trikrat. Ni bilo tako enostavno. Vseeno bi lahko naredil boljše. Danes smo imeli predvsem boljše smuči in je bilo lažje tekmovati in tudi napredovati. Delno sem lahko s tem nastopom lahko zadovoljen. Upam, da za jutri prihranim dovolj energije in da bom lahko naredil še kakšen boljši rezultat."

Uroš Velepec: "Moramo biti zadovoljni, Jakov je napredoval več kot 15 mest, kar v tej konkurenci ni lahko. Na strelišču je bilo kar malo loterije, vmes je pihal tudi kar precej močan veter. Enim se je izšlo tudi bolje, enim malo slabše. Potrebno je pohvaliti Roka, ki je napredoval za 17 mest, za točke pa je naredil napako na zadnjem strelišču, ko je zgrešil tri strele. Če bi pospravil vsaj dva ali enega, bi bil daleč v točkah. To je biatlon. Miha je bil pa očitno danes že precej utrujen, na teku se mu je videlo, da mu je precej težko. Končal je dirko, obdržal mesto, ki ga je imel in to je to."

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov